Stor bryllupsindustri i forfald: Nu kan du blive gift med din smartphone i Las Vegas

Mens færre og færre par tager til Las Vegas for at afgive et livslangt løfte til hinanden, er kapellerne begyndt at tilbyde ceremonier, der ikke binder for livet.

Færre og færre par tager til Las Vegas for at blive gift, og derfor har bryllupskapellerne taget alternative løsninger i brug. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er din telefon dit dyrebareste eje, og kunne du finde på – for sjov – at gifte dig med den?

Nu har du muligheden, hvis du vel at mærke alligevel skal en tur til Las Vegas. Her er bryllupskapellerne begyndt at tilbyde alternative former for ceremonier i en tid, hvor færre og færre stikker af for at blive gift i spillebyen. Det skriver The Economist.

»Bliv »gift« med din bedste ven for livet, din partner, din telefon, faktisk alt!« lyder det i en brochure fra »The Little Vegas Chapel«. Kapellet tilbyder en bryllupspakke, der koster 199$ (ca. 1340 kroner), til dem, der gerne vil opleve et bryllup uden reelt at skulle afgive et løfte, der binder dem for livet.

Mange kapeller i Las Vegas tilbyder i dag en række ikke-bindende ceremonier, der skal fylde tomme huller i kalenderen, der, hvis man går et par årtier tilbage i tiden, var smækfyldt med par, der var klar til at sige ja til hinanden.

I dag er størstedelen af de løfter, der afgives i Vegas-kapellerne, fornyelse af gamle brylllupsløfter, venskabsløfter og mellem forretningspartnere, der lover at forpligte sig til hinanden.

Angiveligt skyldes tilbagegangen for den selvudråbte verdenshovedstad for bryllupper, at flere og flere amerikanske millenials født mellem begyndelsen af 80erne og midten af 90erne bliver gift senere. I 2018 blev der udstedt 40 procent færre vielsesattester til par i deres 20ere og 30ere, end der gjorde ti år før i 2008.

Og siden 2004, hvor der blev udstedt allerflest vielsesattester i Las Vegas, er antallet af Vegas-ægteskaber samlet faldet med 42 procent, og det har ramt milliardindustrien hårdt.

Et af de meste kendte kapeller, »A Little White Wedding Chapel«, der har afviklet omkring 800.000 ti minutters bryllupper, måtte i oktober dreje nøglen om efter seks måneders forsøg på at finde en ny ejer. Det er til trods for, at flere kendte navne som Britney Spears og Frank Sinatra også har afgivet løfter i det lille kapel – en detalje, der tidligere fik parrene til at strømme til kapellet.

Fra i år begynder Clarks County, regionen hvor Las Vegas ligger, derfor at stille op i lufthavnen med et pop-up licenskontor, så par kan få ordnet de administrative detaljer allerede, når de lander i lufthavnen – og mon ikke, det også kan friste nogle flere par til at lægge vejen forbi et Las Vegas-kapel.