Stjerner i »Game of Thrones«: Dette har vi lært af serien

Fans og skuespillere fyldte de sociale medier med kommentarer, efter at det afsluttende afsnit af »Game of Thrones« blev streamet i nat. Vi bringer et spoilerfrit udpluk.

»»Game of Thrones« har formet mig som en kvinde, som skuespiller og som menneske,« skriver den britiske skuespiller Emilia Clarke, som her er fotograferet ved premieren på den sidste sæson i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANGELA WEISS/Ritzau Scanpix

Det var finalen på verdens dyreste og mest populære TV-serie, der i nat blev streamet på HBO, og afslutningen blev markeret af stjerner som Emilia Clarke og Gwendoline Christie, for hvem arbejdet med serien har fyldt hovedparten af deres karriere og liv.

Sophie Turner, der ikke var fyldt 13 år, da hun begyndte at spille Sansa Stark, roste showet for at have formet den person, hun er i dag. Første del af hendes farvel til serien var formet som en tak til hendes karakter, Sansa.

»Tak for at have lært mig udholdenhed, mod og sand styrke. Tak for at have lært mig at være venlig, tålmodighed og vise kærlighed. Jeg voksede op med dig,« skrev Sophie Turner.

»Som 23-årig forlader jeg dig, men jeg vil aldrig forlade det, du har lært mig. Jeg takker serien og de utrolige mennesker bag den for at give de bedste lektioner i livet og i skuespil, jeg nogensinde kunne have ønsket mig. Uden dig ville jeg ikke være den person, jeg er i dag,« skrev hun i et Instagram-opslag.

Skuespilleren Emilia Clarke, der har været et omdrejningspunkt i serien fra første afsnit i sin rolle som »dragemoder« Daenerys Targaryen, sendte også en tak til »Game of Thrones« for at have øvet indflydelse på hendes liv.

»Game of Thrones har formet mig som en kvinde, som skuespiller og som menneske,« skrev hun i et følelsesladet tweet om sin mangeårige rolle.

»Denne kvinde har fyldt hele mit hjerte. Jeg har svedt i drageild, grædt mange tårer over dem der forlod vores familie tidligt og vredet min hjerne for at yde Khaleesi, den mesterlige dialog og handling fuld retfærdighed,« skrev Emilia Clarke, der også sendte en tak til sin afdøde far.

Skuespilleren John Bradley West, der har haft en gennemgående rolle som den madglade og boglærde Samwell Tarly, der udvikler sig til kriger i løbet af seriens otte sæsoner, kalder sit arbejde på serien for en »lang og vidunderlig rejse«.

Han har postet et fotografi af et ti år gammelt tidsskema over optagedagene i sin første arbejdsuge i 2010. 

»Jeg mødte så mange mennesker i den uge, der er kommet til at betyde meget for mig. Dengang kunne vi ikke vide, hvilken rejse vi skulle ud i, og jeg ville ikke bytte den oplevelse med noget som helst,« skriver John Bradley West.  

Peter Dinklage, skuespilleren bag hovedkarakteren Tyrion Lannister har givet interviews i en række medier før finalen, men i aftes var det fansene, der sagde farvel til skuespilleren. Selv om der har været kritik af handlingen i sidste sæson, gav mange udtryk for, at Peter Dinklage fortjener TV-prisen Emmy for sin indsats som dragemoderens rådgiver. Skuespilleren, der er dværg, har i forvejen tre.

     

Flere medier, heriblandt branchebladet Variety, opfordrer også til, at skuespilleren Maisie Williams modtager en Emmy for sin indsats som Arya Stark. Peter Dinklage er imidlertid den eneste fra serien, der har modtaget denne pris, selv om både Kit Harington (i rollen som Jon Snow) og den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau begge har været nomineret en gang. Blandt de kvindelige skuespillere har Emilia Clarke været nomineret tre gange og Lena Headey (der spiller den onde dronning Cersei Lannister) fire gange.  

Vi skal ikke her afsløre slutningen for dem, der skal se finalen i aften, blot vise et billede fra optagelserne som skuespilleren Gwendoline Tarth har lagt på sin instagram-profil. Angiveligt skulle det være taget i nøjagtigt det øjeblik, da handlingen i finalen bliver afsløret for hende og medskuespiller Kit Harington.

Det sidste afsnit har været tilgængeligt i Danmark siden klokken 3.00 natten til mandag.