Stemmer du på Noma som årets smukkeste bygning?

For andet år i træk kan københavnere stemme på deres yndlings-bygning. Københavns Kommune har udvalgt de otte, man kan stemme på.

Kulturtårnet er et af de nominerede byggerier til Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2019. Fold sammen
Læs mere

Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902. Men i år kan borgerne for anden gang  stemme med - sidste år var det  var det Axel Towers, der løb med publikumsprisen. Under Afstemningen, som åbner i dag, onsdag, kan der stemmes på et af de otte byggerier, der er nomineret til Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2019.

De nominerede byggerier er Amaryllis Hus, Dipylon Hus, Dortheavej 2A, Hotel Herman K, Kalvebod Fælled Skole, Kulturtårnet, Montagehallen samt Noma. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

»Det er langt fra kun fagfolk, der interesserer sig for de nybyggerier, der skyder op i vores by. Københavnerne har i den grad også en holdning dertil, og med publikumsprisen inviterer vi byens borgere med ved dommerbordet og giver dem en stemme,« siger Alternativets kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde i en pressemeddelelse. Det bliver hende, der skal stå for præmieoverrækkelsen den 10. april i Festsalen på Københavns Rådhus.

På Københavns Hovedbibliotek kan man i perioden 25. marts til 14. april blive klogere på de nominerede byggerier via en udstilling, der fortæller om hvert enkelt projekt, og københavnere, der gerne vil se bygningerne ved selvsyn, kan melde sig til en række guidede ture med Københavns Kommunes stadsarkitekt som guide.

Der kan stemmes i perioden 6. marts til 8. april. sidste år deltog over 2000 borgere i afstemningen.