Spoileralert: Her er årets aprilsnarre

Landets aviser forsøger traditionen tro at tage fusen på læserne den 1. april. Et par politikere og virksomheder blander sig også i årets løjer.

Skal man tro på en artikel, som Ekstra Bladet bringer den 1. april, vil Ghita Nørby fremover agere radiovært på et nyt P1-program med titlen Danske Divaer. Hun skal ifølge avisen dele værtsrollen med Malene Schwartz, der spillede Maude i Matador. Linda Kastrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

København. 1. april er en begivenhedsrig dag i medierne, som traditionen tro bringer opdigtede nyheder, der skal snyde læserne.

En af dagens nyheder vil glæde de mange hundeejere i landet.

B.T. kan den 1. april nemlig berette, at Tivoli i København ikke længere vil være en forlystelsespark blot for børn og voksne, men også for hunde.

Allerede den 4. april skal Tivoli således åbne en ny forlystelse særligt målrettet menneskets bedste ven, skriver B.T.

Ghita Nørby spiller desuden en hovedrolle i en af årets aprilsnarre.

Ifølge Ekstra Bladet har den berømte skuespiller et karriereskift på trapperne. Avisen hævder, at Ghita Nørby efter sin medvirken i Radio24syv-programmet "Hele Danmarks Ghita" er blevet et hot navn i radiobranchen.

DR skal have haft held med at overtale Ghita Nørby til sammen med kollegaen Malene Schwartz, der spillede Maude i Matador, at være vært i et nyt P1-program med navnet "Danske Divaer".

I Berlingske kan man 1. april læse, at Folkemødet flytter fra Bornholm i 2020 til Lindholm.

Det hævder avisen, at en hemmelig kaffeklub på Slotsholmen har besluttet sammen med Folkemødets ledelse.

Idéen skulle være at gøre Folkemødet til et "langt mindre og mere eksklusivt arrangement", skriver Berlingske.

Politiken er også ude med et forsøg på at snyde læserne. Ifølge avisen vil Dansk Folkeparti have Nationalbanken i det centrale København revet ned.

- Bygningen er et eksempel på den menneskefjendske arkitektur med inspiration fra Bauhaus, som har ødelagt vores middelalderbyer landet over, siger DF's kulturordfører, Alex Ahrendtsen, ifølge Politiken.

Han foreslår således ifølge avisen, at der i stedet bygges en ny nationalbank efter forlæg af den barokbygning, der i 1700-tallet lå på grunden.

»Vi bygger et sildehegn«

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) meddeler, at hun har fundet en løsning, der skal sikre danske fiskere mod at blive fanget i en britisk brexit-klemme.

»Vi bygger et sildehegn i Nordsøen, der skal holde sildene på dansk territorium,« bebuder ministeren i en pressemeddelelse på både dansk og engelsk.

Mens vi er ved brexit, så meddeler SF, at partiets tidligere formand, Holger K. Nielsen, skal være konsulent for den britiske regering i forbindelse med de kaotiske forhandlinger om brexit.

»Hvis ikke Holger skulle ku', hvem skulle så ku',« lyder det ifølge SF i en udtalelse fra det britiske Underhuset.

Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har set sig sur på rosiner i boller, kringler og squashkager. Han er klar til at skride til et decideret forbud. Det koster alt for mange ressourcer, at man i børnehaver og på plejehjem skal sidde og pille rosiner ud af bagværk, når ingen alligevel gider at spise den tørrede drue, argumenterer han.

Ny sommerfugleart

I Givskud Zoo har man fremavlet en særlig sommerfugleart i anledning af dyreparkens 50 års jubilæum i år. Det særlige ved sommerfuglen er, at mønsteret på sommerfuglens undervinger danner bogstaverne ZOO.

På Københavns Universitet har to forskere fra Institut for Idræt og Ernæring udviklet en fiskesnack for regeringen i Cambodja. Snacken er en sprød vaffel med næringsrigt fyld beriget med siamesisk mudderkarpe og andre lokale, tørrede fisk fra Mekong-floden. Det er forskningens bidrag til kampen mod underernæring i verdens fattigste lande, lyder det.

På Nationalmuseet jubler direktør Rane Willerslev over, at skolebørn blandt dynger af cigaretskod og tomme øldåser gjorde et opsigtsvækkende fund under sidste uges affaldsindsamling landet over. De fandt nemlig Egtvedpigens anden ørering. - Vi har altid undret os over, hvorfor hun kun havde én ørering på dengang hun blev fundet, siger Rane Willerslev i en pressemeddelelse.

Forsyningsselskabet EWII i Trekantsområdet meddeler, at man er klar til at hjælpe politiet med at standse fartsyndere. Det skal ske ved, at man vil tillade politiet at stille stærekasser op på selskabets elskabe langs landevejene.

På Samsø vil man ikke stå tilbage for virksomheden Bestsellers planer om at bygge Vesteuropas højeste tårn på 320 meter i Brande. På Samsø har man tænkt sig at opføre et 350 meter højt tårn. Tårnet skal finansieres via en donation fra de Forenede Arabiske Emirater, skriver Samsø Posten.

Også sportens verden er ramt af aprilsnar. Sitet bold.dk meddeler, at årets pokalfinale alligevel ikke spilles i Parken. Nationarenaen er nemlig optaget af en afdeling af den internationale grand prix-serie i speedway. I stedet flyttes finalen til Malmø.

/ritzau/