Spice Girls misser Irak-koncert

Det kan være livsfarligt at overlade sin turne-planlægning til ironisk indstillede netbrugere. Det må nyligt genforende Spice Girls sande.

Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Den i midten af 90'erne populære gruppe, Spice Girls benyttede internettet til at gøre lidt ekstra reklame for deres genforenings-turne.

»Vi kan umuligt optræde alle steder. Men vi tænkte, hvorfor ikke lade vores fans bestemme, hvor vi skal spille? Det er jeres chance for at gøre jeres by til 'Spice City'! Alt I behøver gøre er at fortælle os, hvor i ønsker os hen. Vi er bogstaveligt talt i jeres hænder.«

Sådan lød invitationen. Og internettets brugere var ikke sene til at tage handsken op.

Venlige personer iværksatte en storstilet kampagne for at få folk til at stemme på Bagdad som koncertdestination for de ikke længere purunge sangpiger.

I længere tid fremgik det, at Bagdad lå helt i toppen blandt de byer, som stod til en ekstrakoncert. Det fik blandt andet den britiske tabloidavis The Mirror til at spørge gruppens talsmand om planerne.

»Pigerne vil tage hvor som helst hen i verden, der får flest stemmer - om det måtte være Bagdad eller Antarktis,« lød svaret - uden at det dog fremgik, om koncerten skulle have fundet sted i Den Grønne Zone, om det amerikanske militær var konsulteret, eller om pigernes forsikringsselskab havde sagt god for ideen.

I sidste ende vandt den noget fredeligere canadiske storby Toronto afstemningen. Det fremgår ikke af afstemningssiden thespicegirls.com, hvor mange stemmer den havde over Bagdad.

Men pigerne, som ellers kunne være blevet den første vestlige gruppe til at optræde i byen siden krigen startede, glæder sig meget til den canadiske oplevelse:

»Vi er begejstrede for at skulle til Toronto. Vi har så fantastiske fans der, og vi er imponerede over den positive reaktion,« lyder det.

De fem sangpiger har siden deres succesår i 90'erne alle forsøgt sig med solokarrierer. Mest musikalsk held har Mel C haft, mens Posh Spice er blevet bedre kendt for sit meget offentlige ægteskab med David Beckham. De øvrige Mel B, Emma Bunton og Geri Halliwell har ligesom Victoria Beckham haft begrænset held med deres soloforsøg.

Den store genforeningsturne starter i december i Vancouver.