Sommermode uden stress

Næste års mode bliver bl.a. præget af fantasi og afslappet hippie-look.

Modetendens: Easy Delight<br>Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Startskuddet til Københavns modeuge er gået med det store trendshow i Bella Center onsdag. På catwalken skrider en lang række danske mærker hen over podiet. Og tøjet er sat sammen, så det viser de fire tendenser, der ifølge arrangørerne kommer til at præge forårs og sommermoden 2008: Easy Delight, Urban Nomade, Classic Twist og Global Poetry.

»2008 bliver en fantasifuld og cool sommer med hippi-indflydelse, anti-stress attitude og en skødesløs tilgang til påklædning. Det bliver underfundigt, opfindsomt og med referencer til mode i klassisk vestlig forstand," fortæller trendchef Ulla Skjødt fra Dansk Textil & Beklædning, som er en af arrangørerne bag showet og messen i Bella Center.

Der er da også store variationer mellem de fire tendenser. Tøjet har det ene øjeblik kreative referencer til afslappet hippie-mode og i næste øjeblik er der klassiske jakkesæt, hvor bukserne er foldet op. Tøjet er tilsat stærke farver, mønstre, smykker og tasker. Der er også de velkendte stramme jeans, shorts, korte nederdele og stiletter, der giver associationer til sneakers. Og at dømme efter catwalkens budskab bliver sundhedssandaler tilsyneladende trendy igen næste sommer.

Den 29. udgave af Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) er i gang. CIFF-messen i Bella Center har vokset sig til den største af sin art i Nordeuropa - over 1.000 udstillere står klar til at tage i mod indkøberne. Men udover CIFF-messen rummer Københavns modeuge - eller Copenhagen Fashion Week som den også hedder - en stribe andre salgsmesser og shows, bl.a. Cph. Vision og Gallery. Og dagens modeshow er blot det første i en lang række shows de kommende dage, hvor såvel etablerede danske navne og mere ukendte vil vise deres fortolkning af den kommende års sommermode.

Du kan følge en lang række af modeugens shows i både tekst og billeder her på www.berlingske dk.

  • I morgen kan du se billedserier med de nye kollektioner fra to af de store danske designer-shows, nemlig Rützou og Designers Remix.
  • Og du kan i lyd og billeder følge den danske supermodel Eva Helenes arbejdsdag under modeugen.
  • Senere på ugen har vi reportager og billedserier fra flere af de store designer-shows og events: Baum und Pferdgarten, Bruuns Bazaar, Munte plus Simonsen og Inwear.
  • Mads Nørgaard, DAY Birger et Mikkelsen og By Malene Birger får du også i ugens løb. Og mange flere.
  • Hvis du vil opdateres på dansk mode, så læs vores baggrundsartikler her i modeuge-temaet.
  • Og husk allerførst at teste din viden i modeuge-quizzen.