Søren Østergaard: Elsker konen og dry martinis

Vi fangede skuespilleren Søren Østergaard over telefonen, mens han nød livet med konen Lisbet Lundquist under parrets årlige ferie i Thailand. Fra på mandag kan han ses i det nye TV2-program »Zirkus Nemo – Nu på tur.«

Det menneske, der har gjort størst indtryk på mig, er

min kone Lisbet (Lundquist, red.) Og det ville jeg også sige, selv om hun ikke sad ved siden af mig, som det er tilfældet lige nu. Hun var oven i købet den person, der gjorde størst indtryk på mig, allerede inden jeg blev forelsket i hende, og det er efterhånden 30 år siden.

Jeg vil gerne høre

musik. Jeg sidder på min terrasse hernede i Thailand og jeg har ingen netforbindelse. Jeg bruger Spotify og har glemt at downloade musikken direkte til iPad’en. I stedet hører jeg bølgeskvulp og min kone, der taler, i baggrunden, så det er okay. Men jeg holder meget af musik og bliver meget inspireret af det.

Jeg vil gerne møde

Obama. Jeg ville spørge ham om, hvad det var, der gik galt. Der var enorme forventninger til ham og alle de forandringer, han skulle skabe. Mon det er det politiske system, den er gal med, eller er det ham, der ikke er stærk nok?

Jeg træner

lidt, når jeg er her i Thailand – der er et gym i kælderen. Her prøver jeg at tabe nogle af de overflødige kilo. Har tidligere været aktiv i Ordrup Cykelklub, men det er efterhånden nogle år siden. Om sommeren taber jeg mig, når jeg fiser rundt på scenen i 40 graders varme.

Min bedste madoplevelse

var for mange år siden, da Morten Avlskarl havde en restaurant i Haveselskabets Have. Min kone og jeg fik et måltid, vi stadig snakker om. Det endte med, at vi inviterede ham med hjem for at lave mad til os privat, og vi blev faktisk venner. Nu har jeg dog ikke talt med ham i nogle år, og han er desværre stoppet som kok. I stedet har han et galleri i Bredgade.

Det næste jeg køber

er to servietringe i sølv med elefanter på. Det sker næste gang, jeg tager ind til Bangkok. Det er en julegave til min storebror og svigerinde.

Jeg sætter pris på

engagement. Jeg elsker virkelig folk, der er engagerede. Men også folk, der er interesserede i en. Folk, der spørger ind til ens liv. Det prøver jeg også selv at gøre, når jeg møder nogen.

Jeg vil gerne rejse til

uha. Det er umuligt at svare på, når jeg netop nu sidder her og ser på en vidunderlig solnedgang i Thailand. Men et andet rejsemål kunne være New York. Det er en fantastisk by, og det er for længe siden, jeg har været der.

Min kæreste ejendel

er min lommekniv. Jeg går altid med den. Den jeg har nu, har fulgt mig i årevis. Det er en lille, smart en – ikke en stor truende dolk. Du drømmer ikke om, hvor tit man har brug for sådan en.

Min største last

er dry martinis. Jeg drikker desværre ikke en lige nu, men jeg har lovet at lave en drink, så snart jeg er færdig med at snakke med dig. Jeg er virkelig dygtig til at lave dem. De giver en indre ro og en varme. Og med oliven smager det helt vidunderligt. Der har de sgu været dygtige, de amerikanere.