Skuespiller tager nyt skridt for at beskytte sig selv: »Du vil ikke se mig promovere fremtidige film«

Skuespiller og filminstruktør Jonah Hill dropper promoveringen af sine egne film. Det kommer efter knap 20 år med »dårligt mentalt helbred«.

Den 38-årige skuespiller har lavet film og promoveret dem siden 2004. Her ses han til verdenspremieren på filmen »Don't Look Up« i New York City. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ndz/AP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du kender ham fra komedier som »21 Jump Street« og »Superbad«, der har fået store publikummer til at trække på smilebåndet.

Men bag facaden gemmer sig en 20 år lang historie med dårligt mentalt helbred og angstanfald – og nu har skuespilleren Jonah Hill valgt at sætte en stopper for den nedadgående spiral.

Forud for hans nyligt instruerede dokumentarfilm »Stutz« trækker han nemlig stikket fra at promovere sine egne film.

»Gennem denne rejse af selvopdagelse i filmen er jeg kommet til den konklusion, at jeg har brugt næsten 20 år på at opleve angstanfald, som er blevet forværret gennem medieoptrædener og offentlige arrangementer,« skriver han i et åbent brev i mediet Deadline.

I brevet skriver han også, at han godt ved, at han er én af de få privilegerede, som har råd til at tage sådan en beslutning om at holde fri, men at han håber på, at han med brevet og filmen kan være med til at gøre det mere normalt for folk at tale om og diskutere mental sundhed.

Filmen »Stutz« handler om Jonah Hills forhold til sin terapeut, Phil Stutz, som Jonah Hill begyndte at se i 2007 efter anbefaling fra skuespillerkollegaen Joaquin Phoenix. I filmen diskuterer de Jonah Hills eget mentale helbred, skriver The Guardian.

Ikke den eneste

Jonah Hill er langtfra den første kendis i Hollywood, som har valgt at trække sig fra offentlige optrædener og sociale medier på baggrund af udfordringer med den mentale sundhed. Så sent som i tirsdags valgte Spiderman-skuespilleren Tom Holland at slette både Instagram og Twitter.

Det samme har sangerne Lana Del Rey, Britney Spears og Lizzo gjort.

Lizzo er siden vendt tilbage til Instagram, og Stranger Things-skuespilleren Millie Bobby Brown har tidligere haft slettet Twitter på grund af hadefulde beskeder.

Berømthedernes beslutning om at droppe eksponeringen i offentligheden understreger en ny tendens, der prøver at gøre op med »stigmaen forbundet med mental sundhed«, som Tom Holland nævner i sin farvelvideo på Instagram.