»Sexpositivt« dukkeshow med rappervært får nul stjerner

»Sex: Unzipped«, hedder serien, som får en hård medfart af anmelderen i The Guardian. Den kan ses på Netflix.

Saweetie er prisbelønnet og storsælgende rapmusiker, og kan nu også skrive tv-vært på sit cv. Men hendes præstation får hårde ord med på vejen af The Guardians anmelder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Sex: Unzipped« med rapperen Saweetie som vært kan netop nu ses på Netflix. Det timelange program, som Netflix kalder en comedy special, får hårde ord med på vejen af The Guardians anmelder, Lucy Mangan. »Sex: Unzipped« får den meget sjældne karakter nul stjerner.

»Saweetie er – især for en, der er vant til at optræde – fascinerende forfærdelig som vært. Hun er utilpas, alt for selvbevidst og er med sin ubarmhjertigt flade levering smertefuld at se på,« skriver The Guardian.

Programmet indledes med Saweetie, der præsenterer præmissen for programmet, der skal handle om sex og sexpositivitet – altså ideen om, at man ikke skal skamme sig over at have lyst til sex. Herefter kommer nogle Sesamgade- eller Muppets-lignende dukker ind i billedet.

En med lyserødt hår og næsering, en bjørn, en med affarvet hår, tung makeup og store smykker og endnu en dukke, der er lilla og iført en nedringet kjole.

»I er ikke det sexlegetøj, jeg har bedt om, men I ser seje ud,« siger Saweetie.

»Vi er sexpositive dukker. Jeg hedder Zeek og mine pronominer er 'de/dem', for jeg er en nonbinær (hverken mand eller kvinde, red.) babe med flydende kønsidentitet, panseksuel (folk der kan blive tiltrukket af alle personer uden skelen til disses køn, red.) som bare fanden og klar på hvem som helst,« siger dukken med lyserødt hår og næsering.

Sjusket stykke lort

Dukkerne onanerer ifølge The Guardian ofte foran Saweetie, som har svært ved at skjule sit ubehag undervejes i programmet. Programmet indeholder ifølge The Guardian også flere komikere, der tilsyneladende ikke har lyst til at være der.

»Komikerne skal diskutere vor tidsalders helt store spørgsmål som 'Hvad er sexpositivitet?' og 'At elske alle og sig selv i alle størrelser, former og afskygninger' (lyder mere som en befaling end frigørelse), 'Hvordan var din første gang' og 'kan du identificere et analt udskylningsapparat?'. Det går cirka lige så godt, som det plejer at gøre, når komikere skal improvisere over emner, som de er komplet ligeglade med,« skriver The Guardian.

Anmelderen slutter med at kalde det »bizart, ufokuseret, tonedøvt rod, med en perverteret Muppet-stemning, som ikke virker,« og at »Sex: Unzipped« er et »sjusket stykke lort«, som ikke kommer i nærheden af at nuancere debatten om seksuel udnyttelse og sexarbejderes rettigheder.

Nulstjernede anmeldelser er ikke noget, der sker ofte. I The Guardian har skuespilleren og instruktøren James Francos film, »Zeroville«, også tidligere fået nul stjerner.

Herhjemme fik den danske film »Centervagt« med Rune Klan og Josephine Park i hovedrollerne en hård medfart med blandt andet 0 stjerner i Ekstra Bladet.

Jyllands-Postens anmelder Katrine Sommer Boysen kaldte »Centervagt« for en af de dårligste film, der nogensinde er lavet:

»At se »Centervagt« er at tilbringe knap halvanden time i et latterløst helvede. Man ville måske grine, men mest af medlidenhed, hvis det var ens egne folkeskolebørns skolekomedie, men at betale penge for at se dette makværk er en endnu større hån end filmen selv,« skrev anmelderen i Jyllands-Posten, hvor hun »gavmildt« gav filmen en stjerne.