Sexolog: Derfor skal du flirte med din kollega

Arbejdspladsen er et oplagt sted at finde en sommerflirt, men pas på. Det kan ende i noget værre rod, advarer sexolog. Her får du hans bedste råd til at flirte med din kollega.

Foto: Scanpix/Iris

Et smil fra den søde kollega henover en computerskærm. En smålummer kommentar ved frokostbordet. Det er den slags, der kan hjælpe dig igennem en arbejdsdag, der til tider kan være grå og kedelig, når forårsregnen pisker mod ruden.

Vi tilbringer en tredjedel af livet på arbejdspladsen, og derfor er der mange, der har en flirt kørende med en kollega, eller ligefrem finder den store kærlighed ved naboskrivebordet.

Sexolog Jakob Olrik har tidligere været rektor for sexologuddannelsen samt kognitiv parterapeutuddannelsen. Han mener, at flirten kan hjælpe på en kedelig arbejdsdag.

Opret abonnement på B PLUS og få sexologens bedste råd til at flirte med din kollega.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra B PLUS her.


Et smil fra den søde kollega henover en computerskærm. En smålummer kommentar ved frokostbordet. Det er den slags, der kan hjælpe dig igennem en arbejdsdag, der til tider kan være grå og kedelig, når forårsregnen pisker mod ruden.

Vi tilbringer en tredjedel af livet på arbejdspladsen, og derfor er der mange, der har en flirt kørende med en kollega, eller ligefrem finder den store kærlighed ved naboskrivebordet.

Sexolog Jakob Olrik har tidligere været rektor for sexologuddannelsen samt kognitiv parterapeutuddannelsen. Han mener, at flirten kan hjælpe på en kedelig arbejdsdag.

Lyst til kollegaenBusinessinsider har lavet en undersøgelse om sex på arbejdet. Den viser blandt andet, at over halvdelen af alle deltagerne har haft lyst til sex med en kollega, men droppet tanken igen, fordi det var en kollega. Fold sammen
Læs mere

»Det ville være kedeligt, hvis ikke der var muligheder for at flirte på arbejdet. Det giver jo livsenergi, når vi flirter,« siger Jakob Olrik, der ikke kan se det store problem i at flirte med en kollega.

»Flirt på arbejdet er uundgåeligt. Vi tilbringer en tredjedel af vores liv der, så hvis ikke vi mødte nogen der, så ville det være svært at møde nogen overhovedet.«

Sommerfesten

En ting er at flirte uskyldigt i arbejdstiden. Noget andet er at gøre det mere fysisk. Og her kan de nært forestående sommerfester på jobbet være en god anledning til det, forklarer Jakob Olrik. Sexologen sammenligner sommerfester på arbejdspladsen lidt med julefrokoster, som har et ry for at bringe folk i kanen sammen.

60 procent af danskerne har mødt deres partner gennem arbejde eller venner Fold sammen
Læs mere

»Vi knokler rundt i arbejdstiden, mens vi flirter lidt. Når vi så når til festen, så er der mulighed for at danse og grine sammen, inden det eksploderer. Jo længere tid en flirt har stået på, des vildere vil det være, når man giver slip på hæmningerne,« siger han.

Hvis du ønsker at gøre flirteriet mere fysisk, skal du dog tage dine forholdsregler. Det er blandt andet vigtigt, at I begge er enige om, hvad der skal foregå, så den ene part ikke lægger mere i flirten, end den egentlig er.

Ellers kan det hurtigt gå hen at blive akavet at skulle sidde ved siden af hinanden og arbejde kl. 9-16 fem dage om ugen.

Jakob Olrik, sexolog

»Det ville være kedeligt, hvis ikke der var muligheder for at flirte på arbejdet. Det giver jo livsenergi, når vi flirter«


Samtidig er ligeværdighed en vigtig del af en arbejdsflirt. Det vil sige hold dig fra chefen, advarer Jakob Olrik

»Hvis ikke der er ligeværdighed i flirten, og man er enige, så er der risiko for, at det begynder at gå ud over arbejdsindsatsen,« siger sexologen.

Fast forhold

»Vi skal ikke bare flirte med en fra arbejdet, fordi vi synes, det er nemmere end at møde en ude i den ’virkelige’ verden. Vi skal stadig huske at være socialt opsøgende.«

Selvom Jakob Olrik ikke ser det store problem i arbejdsflirteri, så forholder det sig ganske anderledes, når snakken falder på et fast forhold.

»Arbejdspladsen er et naturligt sted at møde en kæreste, fordi vi her bare kan være os selv. Men det kan være problematisk, især for kollegaerne rundt om os.«

Kvinder sexchikaneresEn undersøgelse i 2012 viste, at hver ottende danske kvinde havde følt sig sexchikaneret på jobbet eller uddannelsen. Hos mændene er tallet blot hver 25., der har følt sig udsat for sexchikane. Fold sammen
Læs mere

Derfor gælder det om ikke at tage et fast forhold med ind i mødelokalet, men lade det blive hjemme i soveværelset, forklarer Jakob Olrik.

»Hvis man alligevel indleder et forhold med en fra jobbet, så skal man holde det hjemme i privaten, så kollegaer stadig har den samme tilgang til os,« lyder rådet fra sexologen

Tip og tricks til at score den søde kollega

Det kan hurtigt blive akavet, hvis du begynder at flirte med en kollega, der ikke gengælder flirten. Sexolog Jakob Olrik giver dig her en række råd, du med fordel kan læse, inden du begynder at lægge billet ind hos kollegaen ved naboskrivebordet.

1. Varm op
Hvis du vil score en kollega, så sørg for at lægge godt med brænde på i hverdagen. Flirt med kollegaen under frokosten, ved kaffemaskinen eller et helt tredje sted. Jo mere du kan få varmet flirten op inden sommerfesten, desto vildere vil sexen blive, hvis du lykkees med scoringen under en hed dans på gulvet. Det føles fantastisk at få åbnet op efter en rigtig lang flirt.

2. Kig ud
Gør op med dig selv, om du bare flirter med en kollega, fordi du er doven og ikke gider møde nye mennesker uden for arbejdspladsen. Hvis det er tilfældet, kan det være en god idé at kigge ud i verden, før du begynder med kollega-flirten. Der kan opstå visse gnidninger ved at flirte med en kollega, og der er ingen grund til at gøre det mest besværlige, hvis der er andre muligheder.

3. Fast forhold
En eskapade med en kollega er der næppe nogen, der har taget skade af. Men et fast forhold kan ødelægge forholdet til arbejdspladsen og gøre det svært at arbejde sammen med de andre kollegaer på jobbet. Hvis I både vil være kærester og arbejde samme sted, så overvej at blive selvstændige og åbne jeres egen biks. Så er de folk, I ansætter ,klar over hvad de går ind til.