Selv superhelte kan få nok. Tom Holland trækker stikket til sociale medier

Tom Holland har fået nok. Skuespilleren, der blandt andet er kendt for at spille Spider-Man, tager en pause fra det sociale medie Instagram. Det er der en særlig grund til.

Den 26-årige skuespiller Tom Hoilland vælger nu at slette både Twitter og Instagram. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSE OLIVA / JOSE OLIVA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hej og farvel.

Sådan indleder Tom Holland, der som skuespiller er bedst kendt for sin rolle som Spider-Man, et opslag på Instagram. Det gør han for at slå fast, at han trækker stikket og ikke vender tilbage til Instagram.

Han har truffet valget for at passe på sit mentale helbred.

»Jeg har taget en pause fra sociale medier på grund af mit mentale sundhed, fordi jeg synes, at Instagram og Twitter er for overstimulerende, for overvældende,« siger han i en tre minutter lang video.

Han beskriver, hvordan han spinner ud af kontrol, når han læser om sig selv. Han er nået frem til, at det er »meget skadeligt« for ham og hans mentale tilstand.

Så nu har han slettet appen. Og med hans ord håber han, at han kan fjerne noget af den stigma, han mener mental sundhed er forbundet med.

»Der er et forfærdeligt stigma mod mental sundhed, og jeg ved, at det at bede om hjælp og søge hjælp ikke er noget, vi skal skamme os over,« siger han.

Tom Holland er på ingen måde den første kendis til at slette sine sociale medier.

For knap et år siden meddelte sangeren Lana del Rey, der tit er havnet i internet-shitstorme, at hun vender ryggen til sociale medier. Dengang forklarede hun, at det blandt andet skyldes, at hun havde så »mange andre interesser«.

Også sangeren Britney Spears har gjort det. Det skete i april – ikke længe efter at hun annoncerede, at hun var gravid med sit tredje barn. Hun meddelte dog, at hun blot holdt pause »for en stund«.

Sangeren Lizzo er vendt retur til Instagram, efter at hun slettede det sociale medie, fordi hun var træt af »trolde«.

Og skuespilleren Millie Bobby Brown, der blev kendt som barnestjerne i hitserien »Stranger Things« har tidligere slettet Twitter. Det gjorde hun blandt andet på grund af »hadefulde og uhyggelige« beskeder.