Se traileren: Ny, stjernebesat Tarantino- film går i kødet på 60ernes vilde og voldelige Hollywood

"Once Upon a Time in Hollywood", der får biografpremiere til sommer, har Brad Pritt og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne som to skuespillere, der prøver lykken og oplever grusomheden i sentressernes Los Angeles.

»Reservoir Dogs«, »Pulp Fiction«, »Django Unchained«, »Inglourious Basterds« ... den amerikanske mesterinstruktør Quentin Tarantino har mange formidable film på samvittigheden - ni i alt, helt præcist - og nu er traileren til hans nye film, »Once Upon a Time in Hollywood«, klar.

Brad Pitt, Leonardo DiCaprio og Margot Robbie er på rollelisten i filmen, der fokuserer på sentressernes hippiekultur og på et Los Angeles - med dertil hørende Hollywood - som det på godt og ikke mindst ondt så ud, dengang for et halvt århundrede siden.

Se traileren:

Mere konkret er »Once Upon a Time in Hollywood« historien om den tidligere western-TV-skuespiller Rick Dalton (DiCaprio) og hans makker Cliff Booth (Pitt), der prøver at slå igennem i englenes by, og som på et tidspunkt vikles ind i Manson-familiens berygtede mord i 1969 på filminstruktøren Roman Polanskis gravide hustru, skuespilleren Sharon Tate, og  fire andre.

Andre medvirkende er Margot Robbie som Sharon Tate, Dakota Fanning, Al Pacino, Kurt Russell, Michael Madsen, Damian Lewis, Tim Roth, Timothy Olyphant og sidst, men ikke mindst, den tidligere Beverly Hills 90210-stjerne Luke Perry, der døde i begyndelsen af denne måned.

»Once Upon a Time in Hollywood« er den første af Quentin Tarantinos film, der ikke har tilknytning til produceren Harry Weinstein og hans selskab, The Weinstein Company. Da Harry Weinstein i 2017, efter anklager om seksuelle overgreb og voldtægt, gav startskuddet til hele den verdensomspændende Metoo-kampagne, afbrød Tarantino samarbejdet. Han erkendte senere, at han allerede på et tidligere tidspunkt havde vidst, at der var noget helt galt.

»Once Upon a Time in Hollywood« får efter planen amerikansk premiere 26.  juli, i Danmark cirka en måned senere.

Kilder i det internationale filmmiljø forventer, at filmen får verdenspremiere ved dette års filmfestival i Cannes.