Se Mads Mikkelsen som gråhåret hitman med hund og klap for øjet

Netflix har udgivet den officielle trailer til filmen »Polar«, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen som lejemorder.

Mads Mikkelsen i hovedrollen som »The Black Kaiser« i Netflix-filmen Polar. PR-foto: Netflix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han var verdens bedste lejemorder, men nu er han gået på pension i det kolde nord. Da en tidligere arbejdsgiver vil lukke munden på ham for evigt, tvinges han i aktion igen.

Det er den grundlæggende historie i filmen »Polar«, som sendes på Netflix i slutningen af januar, og nu kan vi få det første kig på, hvordan Mads Mikkelsen legemliggør den dystre tegneseriehelt »The Black Kaiser«.

Filmen bygger på den grafiske roman »Polar: Came fith the Cold« af Victor Santos, der er udgivet på webcomic-forlaget Dark Horse. Hovedpersonen i den dystre action-comic er Duncan Vizla, der har arbejdet som lejemorder under navnet »The Black Kaiser« og nu skal forsvare sig mod den hær af yngre dræbere, som er sendt efter ham.

Plottet i Polar minder meget om John Wick-filmene, skriver blandet andet ArsTechnica. I Polar er heltens love interest  dog ikke en død kæreste som for John Wick, der spilles af Keanu Reeves. The Black Kaisers faste ledsager og tilsyneladende nærmeste fortrolige er en hund.

Der er endnu ingen anmeldelser af filmen, men forventningerne er store til »Den danske Kong Vinter«, som bladet GQ kalder Mads Mikkelsen.

»Mads Mikkelsen er som skabt til at spille verdens bedste snigmorder. Han er fuldstændigt troværdig som Black Kaiser i Polar,« sagde en af filmens producere Jeremy Bolt til Variety. Bolt er mest kendt for at have produceret »Resident Evil«-serien.

Filmens instruktør er svenske Jonas Åkerlund, der har instrueret mange Grammy-belønnede musikvideoer, men er et ret ubeskrevet blad, når det gælder spillefilm. Sidste år instruerede han dog horror-thrilleren Lord of Chaos, som han også er medforfatter til.