Se listen: Disse festivaler bliver afholdt hen over sommeren

Flere festivaler regner fortsat med at stille scener, mikrofoner og fadølsanlæg op, så der kan lukkes festivalgængere ind til sommer.

Er man til musik fra 90erne, kan man i år tage til Vi elsker 90erne rundt om i landet. Billedet er fra selvsamme festival i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Hvis man længes efter at høre livemusik med en fadøl i hånden, så er der håb i sigte.

For nok er sommerens store festivaler som NorthSide, Tinderbox og Roskilde Festival aflyst i år. Alligevel planlægger en række danske festivaler fortsat at afholde deres arrangementer og lukke festivalgængere ind.

Berlingske giver dig her et overblik over sommerens festivaler, der inkluderer alt fra poesi til popmusik. Listen er ikke udtømmende, og vi lægger ud med begivenhederne på Sjælland.

Sjællandske festivaler

Copenhagen Jazz Festival bliver afholdt 1.-24. juli. Dette års udgave varer 14 dage længere end normalt og er uden store arrangementer, som er gratis.

Copenhagen Opera Festival løber af stablen 19.-25. august. Den vil blandt andet foregå i Tivolis Koncertsal og i Børsen.

Badesøen Festival slår scenen op i Albertslund, og herfra spilles der musik 7. august. Det er en endagsfestival med kunstnere som Ganger samt Peter Sommer og Tiggerne. Billetterne er allerede udsolgt.

Midland Festival skruer op for countrymusik 17.-19. juni. Det sker i Hedehusene, og Johnny Madsen Band lægger vejen forbi.

Frederikssund Festival – eller »Danmarks kærligste festival«, som de kalder sig selv – afholdes 5.-7. august, hvor publikum vil blive inddelt i sektioner. Kunstnere som Carpark North og Michael Falch skal optræde.

Øresound Festival afholdes for første gang i år. Festivalen foregår 12.-14 august på Tiøren på Amager. Festivalens genre er hiphop, rap, pop og elektronisk musik.

Strøm Festival drejer sig – som navnet antyder – om elektronisk musik. Festivalen løber af stablen 11.-14. august forskellige steder i København.

Er man til poesi, er det allerede næste weekend, man skal begive sig mod Nørrebro. Københavns internationale poesifestival, som går under navnet Sommertid, afholdes i LiteraturHaus 21.-23. maj. Digtere som Naja Marie Aidt og Niels Hav er på programmet.

Hele Danmark

Zoomer man væk fra Sjælland og ud på hele Danmarkskortet, er der en række yderligere festivalsmuligheder.