Samtalekøkkenet overhalet: Nu skal køkkenet være amatørkokkens arbejdsværelse

Madlavningen er igen i fokus i vores køkkener, hvor designet skal være enkelt med rene linjer, store flader, tidløse farver og solide kvalitetsmaterialer.

Dette køkken fra Simonsen & Czechura opsummerer perfekt tidens køkkentrends, hvor de store flader og det enkle design træder ind i madlavningen. Foto: PR
Læs mere
Fold sammen

De danske køkkener har haft mange ansigter gennem tiderne. Fra tyendets arbejdsplads, hvor grydernes skramlen skulle holdes langt væk fra herskabet, over et domæne, hvor husmoderen var enevældig, til et åbent rum centreret omkring hygge og samvær.

De åbne køkkener er stadig trendy, skriver trendmagasinet DANISH™, der promoverer dansk design og arkitektur i udlandet. Men det er ikke længere snakken med familie og venner hen over et glas rødvin, som vi er mest interesseret i, når vi vælger køkken. Nu er madlavningsprocessen igen blevet det centrale, siger indretningsarkitekt Peter Simonsen fra Simonsen & Czechura til DANISH™:

Passion for madlavning

»Vi vil gerne vise verden, at vi har passion for madlavning, bruger de fineste ingredienser, tager os god tid til at forberede maden og er fremragende kokke. Også selv om det måske ikke er hele sandheden.«

Hvad angår vores mad, skal råvarerne være af høj kvalitet og forberedelsen omhyggelig. Det samme kvalitetskrav stiller vi til materialerne i vores køkken, der gerne skal have en vis tyngde. Solidt træ og tidløst marmor er blandt tidens hotteste tendenser i »hjemmets hjerte«.