Sæson af populært realityprogram bliver sløjfet i Sverige: »Han gik bare længere og længere«

Tv-selskabet Nent kommer ikke til at sende årets sæson af »Paradise Hotel« som følge af politiets efterforskning af seksuelt misbrug af to kvinder under optagelserne.

To kvindelige deltagere i den nuværende svenske sæson af »Paradise Hotel« fortæller til avisen Expressen, at en mandlig deltager har opført sig yderst grænseoverskridende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Patricia Recourt/Viaplay

Forleden oplyste tv-selskabet Nent, at den svenske udgave af »Paradise Hotel« blev taget ned i forbindelse med indledningen af ​​en politiefterforskning af mistanke om misbrug. Nu meddeler tv-selskabet, at realityshowet slet ikke vil blive sendt.

»Vi sender ikke sæsonen,« har administrerende direktør Anders Jensen udtalt til TV4s program »Nyhetsmorgon«.

Programmet blev sat på pause i slutningen af ​​april, da to kvindelige deltagere rapporterede en mandlig deltager til politiet for seksuelt misbrug, der angiveligt fandt sted i forbindelse med realityserien, der blev filmet i Mexico. En indledende efterforskning er blevet iværksat, og en af ​​de kriminelle klassifikationer er nu blevet ændret til voldtægt.

De to kvinders fortællinger om krænkende adfærd har rystet den svenske realityverden. Historierne, som nu efterforskes af politiet, handler om en mandlig deltager i programmet, der blev beskyldt for at have stukket sine fingre op i en af kvinderne. Efterfølgende skulle produktionsselskabet have opfordret kvinderne til tavshed.

Overgrebet fandt angiveligt sted for rullende kameraer, og helt uden at kvinden havde givet samtykke.

»Han gik bare længere og længere. Han tog rigtig hånden ind – og fingrene, ligesom. Jeg havde en nederdel på, men de (produktionen, red.) har lige præcis klippet det ud af afsnittet,« har kvinden fortalt i den svenske presse.

En anden kvinde har fortalt, at den samme mand har krænget hendes bluse ned på en måde, så hendes bryst blev blottet.

»Paradise Hotel« blev første gang sendt i Danmark i 2005 og har fået stor bevågenhed fra især tabloidpressen, der har mandsopdækket deltagerne.

I Danmark har den 17. sæson af programmet netop haft premiere.