Sådan undgår du besøg af juletyve

Tyvene er også i julehumør i denne tid, så derfor anbefaler sikkerhedsfirmaet G4S folk at tage nogle vigtige forholdsregler.

Foto: Colourbox.com

Traditionen tro er omkring halvdelen af alle danske hjem forladt juleaften og første og anden juledag. Det giver ideelle arbejdsforhold for tyvene, og således forventer Forsikringsoplysningen, at 1.000 danske hjem vil blive ramt af indbrud i juledagene.

Indbrudsprognosen for juleaften 2006 lød på cirka 500 indbrud - det er næsten fem gange så mange som på et normalt døgn. Samme scenarium forventes at udspille sig i år.

Men man kan tage visse forholdsregler for at holde tyvene væk. Administrerende direktør i G4S Kristian Durhuus fremhæver disse ting:

- Tænd lyset på strategiske steder, så der ser ud til at være nogle hjemme
- Sørg for, at der holder en bil parkeret i indkørslen, evt. naboens
- Skraldespanden skal ikke være helt fuld eller helt tom
- Hvis der er snevejr, så få naboen til at lave spor ved dit hus
- Lad ikke stiger og haveredskaber liggende fremme (tyven kan bruge dem, til at komme ind i huset med)
- Sluk for dit B&O-anlæg (så kan tyven ikke kan teste, om I skulle have et stående)
- Lad ikke smykker og andet værdifuldt ligge fremme.
- Fjern evt. fladskærme, bærbare PC’ere, så de ikke kan ses udefra

Travle tyve

Kristian Durhuus siger, at tyvene ikke bruger meget tid på hvert enkelt hus i juletiden. De går efter de hurtigst omsættelige ting, som står fremme og ikke fylder ret meget.

- Tyvene har travlt i juletiden. De bruger ikke ret meget tid på at endevende huset, så derfor er det en god ide at gemme nogle af tingene af vejen, siger han.

G4S, der er Danmarks største sikringsvirksomhed, oplyser, at over halvdelen af alle indbrud begås af amatører kun ved hjælp af en skruestrækker.