Sådan får du hotelstemning i soveværelset

Der er en speciel fornemmelse knyttet til at sove på et hotelværelse. Men noget af stemningen kan du faktisk nemt skabe derhjemme.

Det er små men vigtige detaljer, der gør forskellen i soveværelset. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste elsker følelsen af at være på lækre hoteller, hvor værelserne er skabt med tanke på luksuriøs afslapning. Derfor er det blevet populært at indføre hotelstemningen i indretningen i privaten, og det er naturligvis i soveværelset, den først og fremmest kan implementeres. Soveværelset er det rum, vi tilbringer flest timer i hver dag, og soveværelsets indretning og udtryk har betydning for søvnen og dermed også for vores velvære.

Med bløde elementer i harmoniske farvetoner kan du selv skabe et roligt og afslappende soveværelse, som bliver meget mere end bare et sted, hvor du kan sove.

Start hotelstilen med en gavlpude, som - ud over at se indbydende ud - er genial at sidde og læse op ad.

Sengetæpper og puder

Et andet trick til at få hotelstilen er at bruge sengetæppet på den nederste del af sengen og lade dit knitrende sengelinned få opmærksomhed. For at skabe den rigtige ro, er det vigtigt at vælge en farveholdning, som giver harmoni. Tone-i-tone er kodeordet.

Designeren Dorte Niedziella fra danske Strik-Aholic har lanceret sin nye kollektion af sengetæpper og puder. I kollektionen ligger fokus på at kombinere det gode håndværk med en afslappet og sanselig hotelstemning. Og her er der også inspiration at hente.

»Omdrejningspunktet for den nye kollektion var at skabe en intim hotelstemning. Med dekadente teksturer og rolige nuancer ønsker jeg at sætte fokus på soveværelset og skabe en personlig og afslappet zone, hvor man kan lade op.«

StrikAholics version af gavlpuden hedder Beads Cushion, og i kombination med de mindre puder i kollektionen får du det helt rigtige udtryk. StrikAholics kølige nuancer som blå og grå giver et enkelt og skandinavisk udtryk. Både sengetæppe og puder er i blød 100 pct. bomuld melange og strikket i simple strikteknikker, som giver en tættere struktur og samme fasthed som ved vævning.

Beads pude, 40x60 cm 599 kr. 50x50 cm 599 kr., 60x90 cm 849 kr. SeedStitch sengetæppe 120x230 cm 1.199 kr., 220x240 cm 1.699 kr. Alt fra StrikAholic.