Sådan får du 6!

Hvis du er ung og har svært ved at huske de seks sunde hver dag, så er Fødevarestyrelsen på vej ud på bl.a. café-toiletterne med gode råd til dig.

Foto: Foto: Scanpix

På landets caféer vil du fra 11. til 25. oktober kunne spille urinal-bingo, få tips til nye scoretricks på toiletspejlet og få 6’ede ølbrikker.

Alt sammen for at opfordre unge til at nå op på de berømte seks stykker frugt og grønt om dagen.

- Vi sætter blandt andet nogle klistermærker op i urinalerne, som er sorte, når man først ser dem, men når man urinerer på dem, skifter de farve, så man kan se reklamens budskab. På toiletspejlet vil der være klistermærker med de nye scoretricks, og man vil kunne få ølbrikker med 6’ede budskaber, siger ernærings- og husholdningsøkonom i Fødevarestyrelsen, Susanne Walther Johannesen.

Kampagnen "6 om dagen – også når du flytter hjemmefra” bliver fra i morgen delt ud på landets caféer og uddannelsessteder.

I folderen får man forklaret, hvordan man kan nå op på de seks stykker frugt om dagen og hvad der egentlig tæller som frugt og grønt. Vidste du for eksempel at kartofler ikke tæller med som frugt og grønt?

- Vi går ud fra, at befolkningen efterhånden kender til kampagnen ”6 om dagen.” Kampagnen har allerede fået folk til at gå fra at spise gennemsnitligt 300 gram frugt og grønt til at spise 400 gram. Denne kampagne skal få de unge til at spise endnu mere frugt og grønt, og så er det jo en sjov måde at sætte fokus på det. Vi møder folk hvor de er. Også på toilettet, siger Susanne Walther Johannesen.