Så er det weekend - med Anne Sophia Hermansen

Hver uge guider Berlingskes AOK-redaktion til det København, vi elsker. I dag er det Berlingskes kulturredaktør Anne Sophia Hermansen, der giver sit bud på en weekend i København. En weekend med cocktails, skod-TV og nedsmeltning på Det Kongelige Teater.

ccc Fold sammen
Læs mere
Foto: GAB photography

Fredag

Når man arbejder på en avis, er fredagen selvsagt travl, fordi vi her laver avis til lørdag, søndag og mandag. Derfor er det så velgørende at få en drink bagefter.

Kl. 18: Jeg skal mødes med en ven på cocktailbaren Brønnum, og hvis man går udenom deres katastrofale Bloody Mary, serverer stedet nogle af byens bedste drinks. Når det om lidt bliver sommer, kan man desuden sidde udenfor - og ryge. Men det gør jeg selvfølgelig ikke. Til den tid.

Brønnum - velour, messing og drinks galore. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Kl. 19.30: Da jeg boede i Nordre Frihavnsgade, lå restauranten Hos Fischer næsten i baghaven, og den vil jeg slå vejen forbi fredag. Jeg er totalt analfabet i et køkken og bruger hver måned store dele af min løn på restauranter og take-away. Ofte tager jeg min søn med ud at spise, ikke mindst fordi jeg mener, at det hører med til børns kulturelle dannelse, at de kan begå sig på en restaurant. Læse et menukort, vide hvad carpaccio, burrata og chevre chaud dækker over og i det hele taget spise, så andre kan holde ud at se på det.

Kl. 21: Det er fredag, og jeg er færdig. Engang ville jeg gerne feste og hyle mod fuldmånen - i dag vil jeg bare gerne hjem og falde i søvn til en serie på Netflix.

Lørdag

Kl. 9: Det er desværre ikke min spidskompetence at gøre rent, selv om jeg bor i en treværelses lejlighed, hvor opgaven ellers er til at overskue. Derfor rykker min rengøringsmand Juan ind, samtidig med at jeg tager min teenagesøn med på Dag H, hvor vi jævnligt spiser morgenmad. Cafeen er et stamsted for mig, og her har jeg siddet i mange år og skrevet klummer og anmeldelser. Det er også her, jeg vil fortælle min søn, at vi senere på dagen skal se »Askepot« på Det Kongelige Teater, hvilket nok skal afføde protester. Men sådan er der så meget i livet, der er uretfærdigt, og en dag vil han takke mig for ikke at være en ogginok at høre på og for at kende til en verden udenfor Playstation.

Amalie Langballe har skrevet romanen »Forsvindingsnumre«. Langballe er poesi og punk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Kl. 12: Jeg læser som regel i 3-4 bøger på skift, og lige nu er det Amalie Langballes »Forsvindingsnumre«, Christina Hagens »Korrekthedsbibelen« og en genlæsning af Milan Kunderas »Romankunsten«, som jeg ikke har kigget i siden universitetet. Kundera fylder snart 90 år, og jeg har lovet navneredaktionen et portræt. Det regner jeg med at få smækket sammen i løbet af lørdagen i mit rengjorte hjem, hvor oprydningsfanatikeren Marie Kondo heldigvis aldrig sætter sine fødder.

Kl. 20: »Askepot« på Det Kongelige Teater. Jeg forventer at se noget meget smukt på scenen og en opvisning i ordløst, selvimploderet raseri på plyssædet lige ved siden af mig.

Ida Praetorius som Askepot og Alexander Bozinoff som prinsen i balscenen fra Gregory Deans nye eventyrballet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik Stenberg.

Søndag

Kl. 8: Det er altid en fornøjelse at lytte til Knud Brix’ lille fine Radio24Syv-podcast »Poesibogen«. Jeg er også en stor fan af Ditte Okmans »Det, vi taler om«, og jeg synes, hun er et undervurderet radiotalent. Mig bekendt har hun aldrig hjemtaget nogen radiopriser til de ellers mange prisuddelinger, der er her i Danmark, og det skyldes givetvis, at hun er kontroversiel. Men netop derfor burde man give hende en pris. Der er ikke noget 50 shades of leverpostej over hende.

Ditte Okman, jeg er fan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Kl. 10: Jeg sender min søn over til Juno Bageri efter brød. Hvis altså der er noget tilbage på dette tidspunkt.

Kl. 12: Principielt kunne det være interessant at aflægge Louisiana et besøg og se Pipilotti Rist med sønnike, men efter »Askepot« og ballet-waterboarding er det nok ikke tidspunktet at introducere feministisk superkunstner, der kredser om det at være kvinde i en kompleks tid.

Kl. 17: Gyldendal har netop genudgivet Johannes V. Jensens »Kongens Fald«, og den skal jeg have læst og anmeldt. Som jeg husker den fra Litteraturhistorie, er det, som om Johannes V. Jensen ca. midtvejs får en hjerneblødning og markant skifter fortælleform. Vi får se, om det er tilfældet. Når man læser romaner med 30 års mellemrum, fremtræder bogen ofte som en helt anden, fordi vi selv er blevet forandret.

Billeder fra Louiisianas udstilling om Pipilotti Rist Fold sammen
Læs mere
Foto: PR foto Louisiana * GEORGE Kaulf.

Kl. 21: Svært valg: Skal jeg crashe til »Forsidefruer« eller »For lækker til love«? Den amerikanske udgave af »Gift ved første blik« er heller ikke helt ueffen.

Kl. 22: Godnat. Mandag truer en ny arbejdsdag og et aftenforedrag på Højskolen Marielyst om dannelse. Fra Bildung til »Familien på Bryggen«, jow jow.

Næste uge guider Maise Njor til sin weekend i København.