Rützou: Sporty elegance

Susanne Rützous viste kvindelig mode med referencer til både 50erne og 80erne på sit show onsdag aften.

Måske er det de smukke, høje sorte tal på bundlinjen hos de store danske designernavne - der netop er blevet offenliggjort, der har skabt øget hype om den danske modeuge. I hvert fald var der et stort opbud af både kendisser og kulørt presse, da Susanne Rützou præsenterede sin forårs- og sommerkollektion for 2008 onsdag aften på Københavns Rådhus.

Her sad blandt andre Iben Hjejle, Susanne Bjerrehus og Henriette Zobel - foruden kronprinsesse Marys personlige stylist, Anja Alajdi - blandt publikum. Rützou viste et elegant look, der på trods af de mange babydoll-kjoler med empiresnit og pufærmer var mere kvindeligt end piget. Referencerne gik i retning af 1950erne - til tidens italienske filmdivaer og deres stil med mørke kontrastvirkninger, slidser og indlæg - har designeren udtalt.

Men også 1980erne havde sat sit præg på kollektionen. Alle modeller bar store plastikarmringe, og flere detaljer - som forsigtige skulderpuder, kistchede print og brede lakbælter. Det gav tøjet et sporty pift. Sarte, florlette materialer som silke, silkechiffon og bomuld dominerede podiet i samspil med farver som limegul, laks, sølv, lysegrå og koboltblå. Som kontrast til det feminine univers havde Rützou kreeret shorts og capribukser i herresnit. Forårs- og sommermoden 2008 bliver ifølge Rützou cool, kvindelig og klædelig.

5 tendenser

  • Capribukser
  • Ballonnederdele
  • 1980er-farver limegul, laks og sølv á la Barbiegirlglam
  • Kitschede print
  • Shorts