Roskilde Festival og Heartland er tæt på at opgive årets festival

Roskilde Festivals direktør, Signe Lopdrup, siger, at de foreslåede restriktioner gør det umuligt at afholde årets festival. Samme melding kommer fra Heartland. Det drejer sig blandt andet om et forbud mod overnatning og camping.

Der er stor sandsynlighed for, at Roskilde Festival bliver aflyst. Arkivfoto fra Roskilde Festival 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Roskilde Festival blev på grund af coronapandemien aflyst i 2020, og det bliver den sandsynligvis også i 2021.

De anbefalinger, som en ekspertgruppe nedsat af regeringen netop har offentliggjort, er så stramme, at det formentlig ikke er muligt at gennemføre festivalen, som normalt samler omkring 100.000 mennesker.

Blandt andet anbefaling af et forsamlingsloft på 10.000 mennesker, forbud mod camping/overnatning og krav om sektionering af publikum vil være svære at opfylde.

»Det vigtigste, som politikerne kan gøre nu, er at komme med en meget klar udmelding så hurtigt som muligt. Vi kan ikke vente længere. Vores branche har brug for at vide, hvor vi står, og hvilke rammer vi kan planlægge efter,« siger Signe Lopdrup, administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen.

Ekspertgruppen afleverede sine anbefalinger fredag, og nu skal regeringen og partilederne se på dem og derefter træffe en beslutning om og i givet fald hvordan, årets festivaler kan gennemføres.

Signe Lopdrup, direktør for Roskilde Festival

»Tanken om en kommende aflysning er virkelig trist, men det er efterhånden svært at se nogen anden udvej.«


»Jeg har ud fra ekspertgruppens anbefalinger meget svært ved at tro på, at vi kan samle tusinder af mennesker på Roskilde Festival i slutningen af juni. Jeg kan ikke se nogen anden konklusion end, at der fortsat vil være restriktioner. Restriktioner som betyder, at det ikke kan lade sig gøre at afholde Roskilde Festival. Tanken om en kommende aflysning er virkelig trist, men det er efterhånden svært at se nogen anden udvej,« siger Signe Lopdrup.

Ulrik Ørum-Petersen, direktør for Heartland Festival

»Det ser umuligt ud at gennemføre årets Heartland Festival.«


Den populære Heartland Festival ved Egeskov Slot på Midtfyn ser også sort på mulighederne for at gennemføre.

»Med dagens anbefalinger fra ekspertgruppen må vi konstatere, at det ser umuligt ud at gennemføre årets Heartland Festival. Vi afventer stadig regeringens endelige retningslinjer, så vi hurtigst muligt kan skabe klarhed for vores gæster, medarbejdere, samarbejdspartnere og kunstnere,« siger festivalens direktør Ulrik Ørum-Petersen.