RokokoPosten: Niårig kastanjemands-producent føler sig hetzet efter tv-serie

Celine Friis, der fremstiller kastanjemænd på semiprofessionel basis, er blevet mødt med stride kommentarer efter Netflix-serien.

RokokoPosten funny chestnut figures, a color vector illustration Fold sammen
Læs mere
Foto: Vikici/Bigstock
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Niårige Celine Friis er en af Rødovres førende kastanjemandsproducenter. Hvert år i efterårsferien laver hun kastanjemænd sammen med sin mor. Hun giver dem til venner og bekendte, bruger dem til at pynte op i familiens parcelhus med eller sælger dem i en bod på vejen.

»Det har været en ret stor succes. Sidste år tjente jeg 40 kroner, som jeg brugte på slik,« fortæller Celine Friis, der ud over tilværelsen som kastanjemandsproducent går i 3.A på Rødovre Skole.

»Jeg vil tro, at jeg er den førende producent i den her del af Rødovre. Ida fra 4.C laver også kastanjemænd, men mine er mere populære,« udtaler Celine Friis.

I år har Celine Friis dog mødt modstand og skepsis, der ifølge hende skyldes Netflix-serien »Kastanjemanden«, hvor morderen placerer kastanjemænd ved sine ofre.

»Jeg har fået rigtig mange kommentarer om, at folk ikke tør købe mine kastanjemænd, fordi de er bange for, at jeg så kommer og slår dem ihjel. Det er ret voldsomt, for det vil jeg altså overhovedet ikke. Jeg ved ikke engang, hvordan man gør,« siger hun.

»Der er også mange, der spørger, om det er mig, der er morderen, men det er det altså ikke,« fortsætter Celine Friis, der håber, at folk, der er begyndt på serien, vil se den færdig, så det står klart for dem, at morderen ikke er en niårig skolepige.

Den populære Netflix-serie har ramt den unge kastanjemandsproducent hårdt på salget, men det er de hårde kommentarer fra folk i lokalmiljøet, der frustrerer Celine Friis mest.

»Det er okay, hvis folk ikke vil købe mine kastanjemænd. Jeg kan godt klare mig for mine lommepenge. Men jeg bliver rigtig ked af at blive udsat for sådan en hetz, og jeg er sur på både Netflix og de folk, der taler sådan til mig,« siger hun.

Heller ikke på hjemmefronten er Celine Friis gået fri af seriens indflydelse.

»Min mor plejer at sætte mine kastanjemænd op inde i stuen. Men i år gør hun det ikke, fordi hun har set serien og siger, at de gør hende bange. Hun skal selvfølgelig ikke være bange, men det gør mig lidt ked af det,« siger den frustrerede pige fra Rødovre.