RokokoPosten: Mette Frederiksen har sat Mogens Jensens hukommelse på autoslet

Mogens Jensens mangelfulde vidneudsagn til Minkkommissionen skyldes, at hans hukommelse er sat til autosletning hver 30. dag. En praksis, som er blevet indført af Mette Frederiksen, og som roses af sikkerhedseksperter.

Mogens Jensen ankommer til afhøring i Minkkommissionen i Retten på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Det husker jeg ikke.«

Sådan lød det igen og igen fra tidligere miljø- og fødevareminister Mogens Jensen, da han i sidste uge blev afhørt af Minkkommissionen.

Adskillige gange afværgede han udspørger Jakob Lund Poulsens dybdeborende spørgsmål med svar som »det husker jeg ikke«, »jeg kan ikke lige huske det« og »jeg kan ikke konkret huske mødet«.

De undvigende svar viser sig nu at have en naturlig forklaring. Ifølge statsminister Mette Frederiksen er Mogens Jensens hukommelse nemlig blevet autoslettet med 30 dages mellemrum.

»Jeg er blevet rådgivet til at autoslette mine ministres hukommelse. Det skyldes sikkerhedshensyn, men de tekniske spørgsmål har jeg ikke tænkt mig at gå ind i,« udtaler den socialdemokratiske statsminister til RokokoPosten.

Ifølge sikkerhedseksperter giver det god mening at slette ministres hukommelse med jævne mellemrum.

»Det er ikke som med SMSerne, der kun indeholder ligegyldige personlige tilsvininger og ringeagtsytringer mod minkerhvervet. Ministre kender til en masse hemmeligheder, som de gladeligt plaprer op om til den første lobbyist, der står klar med et støttebeløb lige under 20.000 kroner,« udtaler Peter Kruse, en af Danmarks førende eksperter i it-sikkerhed og grundlægger af sikkerhedsfirmaet CSIS.

Praksissen med at slette ministres hukommelse hver måned møder hård kritik fra oppositionen i form af Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

»Jeg ramte min maksimale skingerhed tilbage i foråret, så det er svært for mig at finde ord for, hvor meget mere skinger min kritik er blevet. Går jeg en oktav op, er det kun hunde, der kan høre mig,« udtaler Ellemann-Jensen og tilføjer:

»Jeg kan slet ikke se behovet for automatisk sletning af ministres hukommelse. Som Troels Lund Poulsen demonstrerede med Helle Thorning-Schmidts skattesag, kan man sagtens glemme ting til lejligheden. Jeg har fx også glemt alle de gange, Venstre har slettet mails og SMS’er.«

Regeringens praksis forsvares af forhenværende justitsminister Søren Pind, der automatisk slettede sin egen hukommelse hver 14. dag.

»Det er blandt andet derfor, jeg har glemt, at jeg ikke længere er politiker,« udtaler Søren Pind til RokokoPosten.