Rohde i morgenmelding på Facebook: Vi kan slippe for »dead air«

De Radikales Jens Rohde foreslår mandag skriftligt til minister og medieordførerne, at sendetilladelsen til Radio24syv bliver administrativt forlænget. Det vil sige, at Radio24syv skal fortsætte som såkaldt DAB-kanal.

Radio24syv lukker og slukker. Der flages på halv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Lorenzen

»Det går den rigtige vej.«

Sådan skriver de Radikales medieordfører, Jens Rohde, på Facebook.

Siden Radio- og tv-nævnet besluttede at tildele Radio Loud frem for Radio24syv retten til at drive en public service-radiokanal på DAB-nettet, har Rohde ønsket, at udbuddet skulle gå om. Især med henvisning til at Loud ikke dækker hele landet, og at økonomien i udbuddet ifølge Rohde har spillet en alt for afgørende rolle.

Siden har flere meldt sig i koret. I aftes meldte Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen sig på banen med ønsket om at redde Radio24syv, og her til morgen har fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) indbudt partiernes ordførere til et møde, hvor Radio- og tv-nævnet også deltager.

Mens vi venter, er Rohde dog klar med endnu et forslag.

»Jeg har her til morgen skriftligt foreslået ministeren og medieordførerne, at vi administrativt forlænger sendetilladelsen, dvs. på DAB til Radio24syv og finder pengene til det. Så kan udbuddet gå om, og vi slipper for Dead Air, som ingen kan være tjent med,« skriver han og fortsætter:

»Del gerne, hvis du er enig. Kampen er inde i en afgørende fase, og lige om lidt er det slut, hvis ikke alle gør noget.«

Som situationen er nu, sender Radio24syv sidste gang den 31. oktober.

I aftes meldte Liberal Alliance sig også i det kor, som ønsker, at udbuddet om den nye DAB-kanal går om.

»Liberal Alliance støtter, at udbuddet om den nye DAB-kanal går om, og at Radio24syv således fortsat har en chance for at overleve,« skrev partileder Alex Vanopslagh på Facebook.