Retsordførere efter forsøg på at udvise bandeleder: Nu SKAL loven ændres

Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti's retsordførere er enige: Det haster med en lovændring, så grove kriminelle udlændinge kan sendes ud af Danmark. Det viser den betingede dom, som leder af banden Loyal to Familia (LTF), Shuaib Khan fik i dag.

Foto: Martin Sylvest

Trine Bramsen, retsordfører, Socialdemokratiet:

»Denne her dom viser med al tydelighed, at vi skal have lavet loven om. Det er en dyb krænkelse af retsfølelsen, at en mand som ham igen og igen kan få det gule kort i form af en betinget udvisning. Det skete også i 2015 og igen i dag. Så er der jo ingen konsekvens. Vi skal overholde menneskerettighederne, det er klart. Men når en udenlandsk statsborger begår kriminalitet af den kaliber gentagne gange, må han vises ud af landet. Det drejer sig ikke alene om trusler mod politiet, men også om dødsvold tidligere. Denne her dom er helt til grin, det er så krænkende. Men den falder jo tilbage på os politikere. Domstolene dømmer på baggrund af lovgivningen, derfor må vi som politikere sørge for at få lavet loven om.

Peter Kofod Poulsen, retsordfører, Dansk Folkeparti:

»Jeg er så dybt skuffet, at jeg lige nu ikke kan beskrive det. Han er pakistansk statsborger, og han skulle have været sendt tilbage til sit hjemland. Det haster voldsomt med at se på udvisningsreglerne. Når udlændinge begår kriminalitet her i landet, så er det ud. Vi venter spændt på de udvisningsregler, der som et led i bandepakken forhåbentlig snart er på vej. Så må vi håbe, at justitsministeren leverer de regler, der skal til.«

Preben Bang Henriksen, retsordfører, Venstre:

»Dommen er endnu et eksempel på, hvordan domspraksis fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strassbourg desværre påvirker danske domme.

Afgørelsen illustrerer til fulde, hvorfor der skal gøres op med den praksis, der udelukker, at vi kan udvise dybt kriminelle udlændinge. Befolkningen fatter ikke, hvordan vi er nået hertil. Man kan i den grad stille spørgsmål ved det forhold, at vi ikke er herre i eget hus, men skal indstille os efter Strassbourgdomstolens praksis.

Det bliver en topprioritet for regeringen under formandskabet for Europarådet at søge en ændring af de regler, så vi kan få grove udenlandske forbrydere smidt ud.«