Rekrutteringsproblemer kan føre til længere køer på Roskilde Festival

Der mangler frivillige til virksomheder og foreninger på årets Roskilde Festival. Problemet registreres dog over hele landet.

 
På Facebook og DBA er mange, der sælger partoutbilletter til 1.500 kroner eller endda til endnu mindre. Video: Ida Marie Odgaard og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Btvideo. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag oplyste Berlingske, at man i år kan komme billigt på Roskilde Festival.

Nu forklarer flere af de virksomheder og foreninger, som benytter sig af frivillig arbejdskraft på Roskilde Festival, at de har svært ved at skaffe det nødvendige antal frivillige, selvom festivalen udtaler, at antallet af frivillige ikke adskiller sig mærkbart fra tidligere år. Det oplyser TV 2 Lorry.

Når man er frivillig på Roskilde Festival udløser det en billet til festivalen og i mange tilfælde også nogle madbilletter samt adgang til særlige områder på festivalpladsen.

Opladningsservicen Volt, der blandt andet leverer strøm til festivalgængernes mobiltelefoner, fortæller til TV 2 Lorry, at der er langt færre ansøgere, end der plejer at være. Lige nu mangler Volt flere end 200 frivillige for at nå op på de 500 til 600 frivillige, firmaet plejer at kunne råde over, siger Frederik Due Jensen, der er direktør i Volt, til mediet.

Ifølge Philip Reenberg, der er medansvarlig for 600 frivillige på Roskilde Festival, mangler der også frivillige andre steder.

»Der, hvor personale skal betjene kunder, kan der blive længere køer,« siger Philip Reenberg til mediet. Han vurderer, at en årsag til færre frivillige kan være, at musikprogrammet i år er uden de helt store navne.

Vil have den fulde oplevelse

For to uger siden kunne DR fortælle, at mange festivaler har problemer med at tiltrække frivillige.

Skive Festival manglede ifølge mediet kort før start 60 frivillige, Thy Rock manglede 250 frivillige, mens Skagen Festival manglede 50 frivillige.

Over for DR vurderede sekretariatschefen i Dansk Live, Esben Marcher, at det muligvis handlede om, at coronapandemien havde gjort mange mere individualiserede og givet folk andre vaner.

»Vi får meldinger nogle steder fra, at tidligere frivillige siger, at de i år vil have den fulde festivaloplevelse frem for at tage en tjans undervejs, for nu har vi ikke været på festival i to år,« sagde Esben Marcher til DR.