Redegørelse fra Forfatterskolen: Rektor havde meget fravær og tog ulovlige rusmidler på skolen

Jeppe Brixvold, tidligere rektor på Forfatterskolen, blev fyret, fordi han havde for meget fravær, håndterede chikanesager dårligt og tog ulovlige rusmidler til en fest på skolen. Det viser en redegørelse fra Forfatterskolens bestyrelse til Kulturministeriet.

Jeppe Brixvold overtog i 2015 jobbet som rektor på Forfatterskolen. Den forrige rektor måtte gå af efter en sag om sexchikane. Betyrelsen ønskede, at Jeppe Brixvold skulle skabe ro på skolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

Den tidligere rektor på Forfatterskolen, Jeppe Brixvold, blev sidste år afskediget i forbindelse med en undersøgelse af sexchikane på skolen. Men en redegørelse fra skolens bestyrelse til Kulturministeriet, som Politiken har fået aktindsigt i, viser, at jobbet allerede hang i en tynd tråd, da hans ledelse var præget fravær, sjusk og forsømmelser.

I redegørelsen skriver skolens bestyrelsesformand, Bodil Marie Stavning Thomsen, at Jeppe Brixvold ikke levede op til sine forpligtelser og at den fyrede rektor indtog ulovlige rusmidler til en fest på skolen.

Jeppe Brixvold har læst redegørelsen, men kan ikke genkende udlægningen.

»Jeg har stort set ikke haft en eneste syge- eller fraværsdag i mine tre år som rektor på skolen. Jeg har været til stede stort set alle dage, hvor der har været undervisning,« siger han til Politiken.

Derudover forklarer han, at han altid har planlagt skoleåret upåklageligt. Det eneste, han indrømmer, han kan kritiseres for, er at han i foråret 2018 havde en uoverensstemmelse med sekretæren om regnskaber og budget, men her kom de ifølge Jeppe Brixvold frem til en løsning.

Da Forfatterskolen i oktober 2018 fyrede Jeppe Brixvold, satte de også gang i en whistleblowerundersøgelse for at opklare, om skolens elever har været udsat for chikane af skolens ansatte. Undersøgelsen blev sat i gang, efter 55 forfattere i et brev bad bestyrelsen om at undersøge rygterne.

I januar kom det frem, at der i undersøgelsen var kommet 43 indberetninger om personer, der har haft tilknytning til skolen. 27 af indberetningerne vedrører personer, som har haft en ledelsesfunktion.

Jeppe Brixvold afløste i 2015 den tidligere rektor, der måtte forlade jobbet efter en sag om sexchikane. Bestyrelsen ønskede, at Jeppe Brixvold skulle skabe ro på skolen.