Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Da klokken slog midnat natten til fredag, døde signalet for Radio24syv. Få sekunder senere tændte signalet for Radio4.
Direktøren for den nye radio, Anne-Marie Dohm, mener, at den er kommet godt fra land.
»Det er gået rigtig godt. Jeg synes, værterne her til morgen har driftet fladen enormt sikkert, i forhold til at det er første gang,« siger hun.
Hun fortæller, at der i morges var tekniske vanskeligheder, men at de nu er løst.
»Vi havde problemer med telefonen den første time, hvor vi havde svært ved at få kilder igennem. Heldigvis lykkedes det,« siger hun og fortsætter:
»Vi har jo startet radioen på tre en halv måned, og vi fik først nøglerne til det lejemål, vi har bygget radiostationen i, 2. september. Så det er jo på rekordtid, alting er blevet bygget. Det betyder, at vi i virkeligheden kun har haft ganske få dage til at lege med teknikken og øve os, så jeg er egentlig ret imponeret over, at folk klarer det så godt, som de gør,« siger hun.
Her hejser Radio24syv flaget for sidste gang:
Fra Esbjerg til Herning og Aalborg
Da sendetilladelsen, som Radio24syv har haft i otte år, kom i udbud, var det et krav, at mindst 70 procent af redaktionen skulle placeres minimum 110 kilometer væk fra København.
Det er ikke kun redaktionen, men også journalistikken, der i løbet af de første minutter af radioens levetid er kommet ud i alle hjørner af landet.
»Inden for de første fem minutter, da vi gik i luften i nat, nåede vi både til Herning, Bornholm, Esbjerg, Odense, København og Aarhus. Så det er allerede nu tydeligt at høre, at det er en radio, der har sin egen stemme,« siger hun og understreger, at det ikke er lokal, men landsdækkende radio, stationen laver:
»Det er landsdækkende historier, som er relevante for hele befolkningen, for det er det opdrag, vi har fået med sendetilladelsen. Og det er også det opdrag, vi har givet os selv. Men det, at man nogle gange har et andet perspektiv på landsdækkende historier, eller at man tager fat i nogle af de lokale og regionale dagsordener og kigger på, om det også finder sted i resten af landet, giver jo et anderledes perspektiv på historierne, og det tror jeg, man kan høre,« siger hun.
Den største udfordring den næste tid bliver ifølge direktøren at producere meget nyt indhold, samtidig med at radioen skal skærpe sin profil.
»Vi kan allerede nu mærke, at der er en kæmpe forskel på at gå fra den fase, hvor man skal finde på og skabe nyt, til at gå over i driftsfasen, hvor man skal afvikle hele tiden. Vi laver jo radio 24 timer i døgnet, og 18 timer er ren nyproduktion. Samtidig med det skal vi holde fast i vores identitet og skærpe radioens profil, så lytterne får et helstøbt radiotilbud.«
»Det er nogle svære opgaver at løse på én gang, og det kommer vi til at bruge energien på den kommende tid,« siger Anne-Marie Dohm.