Radio Loud leverer mere nyproduceret radio, end kanalen er forpligtet til: »Vi er selv fuldt ud tilfredse«

Mandag bliver public service-redegørelsen for den stærkt kritiserede Radio Loud offentliggjort. Den viser, at kanalen i hvert fald på ét parameter har levet op til sendetilladelsen.

Programdirektør Ann Lykke Davidsen (i midten) er godt tilfreds med public service-redegørelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Den stormombruste dab-kanal Radio Loud har afleveret stationens første public service-redegørelse til Radio- og tv-nævnet, fremgår det af en pressemeddelelse fra Radio Loud.

Det sker efter et år med meget lave lyttertal, en »massiv hetz« fra personer, som har set sig sure på kanalen, der som bekendt vandt over den nu hedengangne Radio 24syv, da der blev udbudt en sendetilladelse til dab.

Ifølge pressemeddelelsen fra Radio Loud har kanalen mere end levet op til kravet om 90 timers nyproduceret radio om ugen. Men kanalen har dog leveret noget mindre, en den bød ind med i sin oprindelige ansøgning til Radio og tv-nævnet.

Public serviceredegørelsen, der dækker perioden 1. april 2020 til 31. december 2020, viser, at Radio Loud har sendt 108 timers nyproduceret radio om ugen.

I den oprindelige ansøgning skrev Loud, at der i løbet af en uge blot ville være 25 timers genudsendelse, og dermed 143 timers nyproduceret radio.

Med andre ord: Loud har leveret 20 procent mere, end den er forpligtet til,  men 24 procent mindre, end den skrev i den oprindelige ansøgning.

Formålet med redegørelsen er at dokumentere, at Loud lever op til kravene i sendetilladelsen. Sendetilladelsen stiller ikke krav til antallet af lyttere, hvilket kanalen også bemærker i pressemeddelelsen, og det er en væsentlig detalje.

Sendetilladelsen kan inddrages

Den stærkt kritiserede radiokanal kan nemlig risikere lukning, hvis ikke den lever op til sendetilladelsen, forklarede Sten Schaumburg-Müller, der er professor i medieret ved Syddansk Universitet, til Berlingske for en måned siden.

»Nu har Radio Loud kørt i et år, og man har set et meget beskedent lyttertal inden for målgruppen. Radio- og tv-nævnet har en forpligtelse til at inddrage sendetilladelsen, hvis betingelserne i tilladelsen er groft misligholdt,« sagde professoren.

Ann Lykke Davidsen, programdirektør for Loud, forklarer, at kanalen har meget detaljerede krav til, hvad den skal levere, og at den derfor har afleveret en 800 sider lang redegørelse til Radio- og tv-nævnet.

»Vi er selv fuldt tilfredse med resultatet af redegørelsen, når man tager i betragtning, hvilket vanvittigt år det har været for verden, for Danmark og dermed også for os på Loud,« siger Ann Lykke Davidsen i pressemeddelelsen.

Ifølge programdirektøren er der en lang række andre krav i sendetilladelsen end mængden af nyproduceret radio. Den fulde redegørelse bliver offentliggjort senere i dag.

Radio- og tv-nævnets vurdering af redegørelsen forventes at være klar i slutningen af september.

Opdateret 3. maj kl. 09:05 med tal fra den oprindelige ansøgning til Radio- og tv-nævnet.