Radikal politiker revser Jes Dorph-fyring: »Jeg bliver slagtet for det, jeg skriver nu«

Jens Rohde (R) vil have sagen om TV-værten Jes Dorph-Petersen på regeringens bord.

»Såfremt udlægningen i Politiken af PROCESSEN om Jes Dorph-Petersen holder vand, så har man på en statsejet virksomhed skruet tiden tilbage til før retsreformen i 1919,« lyder det fra Jens Rohde fra Radikale Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Sagen om Jes Dorph-Petersens fyring som vært på TV 2s »Go' aften Live« skal på kulturministeren og regeringens bord.

Sådan lyder det fra den radikale politiker Jens Rohde, der i et opslag på Facebook går i rette med, at TV 2 har pillet tv-værten Jes Dorph-Petersen af skærmen.

Tirsdag aften kom det i en artikel i Politiken frem, at Dorph har mistet sit job som vært på TV 2s programmer efter to krænkelsessager, der har fundet sted i henholdsvis 2001 og 2003. Af artiklen fremgår det blandt andet, at Jes Dorph-Petersen ifølge en daværende kvindelig praktikant »skulle have tiltvunget sig sex med hende« – en melding, som Jes Dorph-Petersen selv afviser i artiklen.

Ifølge Jens Rohde er grundlæggende rets- og personaleprincipper muligvis sat ud af spil i sagen.

Den radikale politiker skriver, at »jeg bliver slagtet for det, jeg skriver nu. Men man skal gøre det, man finder rigtigt«:

»Såfremt udlægningen i Politiken af PROCESSEN om Jes Dorph-Petersen holder vand, så har man på en statsejet virksomhed skruet tiden tilbage til før retsreformen i 1919«.

Jeg ved, at jeg bliver slagtet for det, jeg skriver nu. Men man skal gøre det, man finder rigtigt. Og såfremt...

Posted by Jens Rohde on Wednesday, January 6, 2021

Jens Rohde skriver, at han vil sende Politikens artikel til kulturministeren og bede regeringen forholde sig til, »om almindelige og gængse rets- og personaleprincipper i ansættelserne i statens medievirksomheder er overholdt, og om hvordan sådanne skal tolkes i fremtiden«.

Rohde påpeger, at anklagerne mod Jes Dorph-Petersen er fra 2001 og 2003, og at Dorph ikke kan genkende anklagerne.

»Den anklagede (Jes Dorph, red.) har heller ikke på noget tidspunkt haft magt- eller personalebeføjelser, som kunne misbruges til at presse nogen ind i seksuelle forhold. Jeg skal understrege, at jeg ikke tager stilling til de to konkrete anklager og de beskrevne forløb i 2001 og 2003 i øvrigt. Det kan jeg af gode grunde ikke.«

Den radikale politiker gør desuden opmærksom på, at der ikke er tale om en straffesag. Men ifølge Rohde burde der være visse juridiske krav i sådan en personalesag, fordi den også bygger på en advokatundersøgelse.

»Herudover er der en række træk, der kan sammenlignes med en straffesag. Dels på grund af den første anklage om vold, dels på grund af de vidtrækkende konsekvenser for den anklagede, der står i et ansættelsesforhold og derfor ikke blot moralsk men også juridisk har krav på retsbeskyttelse,« skriver Jens Rohde.

… Opdateres