R: Mere topskat til de rigeste

De radikale arbejder på nyt skatteudspil, som skal være mere grønt og socialt retfærdig. Udspillet vækker dog kun begejstring hos Socialdemokraterne.

Margrethe Vestager erkender, at det radikale skatteoplæg fra 2001 havde "en mindre tiltalende social profil", og det skal et nyt skatteudspil fra partiet rette op på.

- Hvis vi skal lave en skattereform, skal der være en social balance i den. Der skal være en arbejdsmarkedseffekt, så flere får lyst til at arbejde længere, og den skal have et grønt ansigt, siger Margrethe Vestager til Politiken.

Den nye radikale leder mener, at det vil være oplagt at ændre beskæftigelsesfradraget - som kun gives til folk med et job - for at gøre det mere attraktivt at gå fra offentlig forsørgelse til arbejde. Desuden vil partiet vende tilbage til den oprindelige idé med topskatten, så det kun er 10 procent - mod 40 procent i dag - der skal betale topskat. Til gengæld skal topskatten så øges.

Også den grønne profil skal tænkes ind i en skattereform. De Radikale foreslår et nyt grønt afgiftssystem, der er socialt afbalanceret.

/ritzau/