Populær DR-vært skal spille med i filmatisering af prisvindende roman

Anders Agger skal spille med i filmatiseringen af romanen »Meter i sekundet«.

Anders Agger er også selv forfatter og har vundet flere priser for sine tv-dokumentarer. Nu kaster han sig over skuespillet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med sin jyske rolighed og sit afmålte, melankolske billedsprog er DR-værten og dokumentaristen Anders Agger blevet en institution i dansk fjernsyn.

Men nu skal han bevæge sig fra den lille skærm til det store lærred. Anders Agger skal nemlig spille med i filmatiseringen af Stine Pilgaards prisvindende roman, »Meter i sekundet«, som vandt de Gyldne Laurbær. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Anders Agger behøver dog næppe betale for ret mange skuespiltimer, for han skal nemlig spille sig selv i den kommende komediefilm.

I Stine Pilgaards roman optræder en fiktionaliseret version af Anders Agger som en slags åndelig vejleder, der hjælper romanens hovedperson med at forstå Vestjylland og de fåmælte vestjyder på den egn, som hun er flyttet til.

Filmen skal ifølge en pressemeddelelse fra Nordisk Film Production, der producerer filmen, instrueres af Hella Joof, og filmen bliver Anders Aggers første filmrolle.

»I rollen som Anders Agger er han hovedkarakteren Maries store inspirationskilde, og helt tilfældigt støder hun på ham i den lokale brugs. Det bliver til flere møder mellem Anders og Marie, og møderne skal vise sig at få betydning for Maries tilværelse i Velling,« skriver Nordisk Film.

Anders Agger er manden, der i »Meter i sekundet« lærer hovedpersonen at bruge kortere sætninger og mindre billedsprog, når hun skal tale med vestjyderne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Filmen skal optages i Vestjylland, hvor Ringkøbing-Skjern Kommune skal danne bagtæppet for historien om den 35-årige Marie, hvis liv bliver vendt på hovedet, da hun tager fra København til Vestjylland, fordi hendes kæreste Rasmus har fået arbejde på Velling Højskole.

Anders Agger er kendt fra tv-programmerne »Indefra med Anders Agger«, hvor han har været en flue på væggen hos blandt andre Vestas, Jehovas Vidner, A.P. Møller - Mærsk, i et asylcenter og på Christiania.

Skuespillerne, der skal spille hovedrollerne, er endnu ikke fundet, skriver Nordisk Film.