Politikere i kovending: Nu bliver »historisk grim« bygning godkendt alligevel

»Historisk grim« og »ikke grøn nok«.

Den konservative gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Jakob Næsager, kaldte udkastet til BIGs nye hovedsæde for »historisk grimt«. Fold sammen
Læs mere
Foto: BIG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ja, Danmarks vel nok mest kendte tegnestue BIG med stjernearkitekten Bjarke Ingels i front fik bestemt ikke kastet rosende superlativer efter sig, da de tidligere på året gav et bud på, hvordan deres nye hovedkvarter i Nordhavn skal se ud.

Men nu lader det altså til, at piben har fået en anden lyd.

Ifølge Politiken har Bjarke Ingels og co. nemlig været på en regulær charmeoffensiv for at få den udskældte bygning godkendt, og det er åbenbart lykkes.

Hvor det til sidste afstemning kun var Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der stemte ja, har både SF og Radikale Venstre nemlig nu udtalt, at de også vil stemme ja til arkitektsfirmaets reviderede forslag, der skal behandles mandag.

»Vi er parat til at stemme ja, for vi er blevet betrygget om projektets bæredygtighed, og om at det giver noget tilbage til byen«, siger Mette Annelie Rasmussen (R) til avisen.

Det 27 meter høje byggeri blev ellers afvist på stedet i begyndelsen af året, da et flertal i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg bestemt ikke mente, at bygningen ville leve op til Københavns drømme om at gøre byen til verdens grønneste hovedstad.

Derudover var der i den grad ikke begejstring for bygningens udseende:

»Det er meget sjældent, vi hiver i nødbremsen på denne måde i forhold til lokalplaner, men det her byggeri er simpelthen historisk grimt. Byggeriet skal jo stå ved indsejlingen til Københavns havn, og det passer meget dårligt ind i omgivelserne. Vi er jo valgt på holdninger, og vores holdning er, at det er sjældent grimt,« lød det fra Jakob Næsager fra De Konservative til TV 2 Lorry i februar måned.

Ifølge Claus Mygind (SF) er det især udsigten til flere træer rundt om bygningen på Sundmolen i Københavns Nordhavn, der har fået ham til at skifte mening.

Bjarke Ingels var ikke synderligt begesjtret, da hans bygning blev kaldt »historisk grim« af Jakob Næsager.

»Jakob Næsager er næppe blevet valgt ind i Rådhuset på grund af sin æstetiske sans,« lød det således til TV 2 fra stjernearkitekten, som altså nu kan se frem til, at hans bygning alligevel bliver en realitet.