Politikere har givet grønt lys – rød og grøn mand kan blive til Pjerrot

Fodgængerfelterne ved Tivoli er et skridt tættere på nye, særprægede lyssignaler. Tre røde partier håber på, at der også er plads til Pjerrots store kærlighed, Columbine.

Allerede i 2019 ansøgte Tivoli om to nye lyssignaler, der minder om dem, der tidligere er sat op i Odense, Århus og Fredericia. Fold sammen
Læs mere
Foto: Illustration: Tivoli/Københavns Kommune
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede i slutningen af november kan Pjerrot pryde to lyssignaler nær Tivoli i København.

Politikerne i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg har i denne uge godkendt en ansøgning fra Tivoli, der blev indsendt allerede i januar 2019.

Blåstemplingen fra byens folkevalgte er dog kun første skridt på vejen mod de nye lyssignaler, fremgår det af beslutningen. Projektet forudsætter, at også Vejdirektoratet og Københavns Politi giver grønt lys til, at Pjerrot fremover kan give signal til, hvornår man skal gå, og hvornår man skal stå.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tivolis illustration af, hvordan lyssignalerne skal se ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tivoli/Københavns Kommune.

Ifølge Tivolis ansøgning er det meningen, at kun Pjerrot skal figurere på lyssignalerne. Men i forbindelse med beslutningen opfordrede Enhedslisten, SF og Alternativet Tivoli til at overveje, om ikke Comlumbine, Pjerrots store forelskelse, kan erstatte ham ved »stå«-tegnet.

Opnår Tivoli godkendelse fra de to instanser, vil det formentlig være fodgængerfelterne ved Tivolis hovedindgang på Vesterbrogade og over for Hovedbanegården på Bernstorffsgade, der får nye lyssignaler, idet det er disse, Tivoli har ønsket ændret.

En sådan løsning vil være helt ny erfaring for forvaltningen, og derfor blev der lagt op til en toårig forsøgsperiode frem for en permanent løsning.

I 2019 fik flere af lyssignalerne i Aarhus nye symboler for at symbolisere Aarhus' særlige vikingehistorie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

I andre byer er der kendte eksempler på lignende projekter, som Vejdirektoratet har givet dispensation til. For eksempel er der et H.C. Andersen-symbol i Odense, et vikingesymbol i Aarhus og et symbol for Den Tapre Landsoldat i Fredericia, fremgår det af beslutningen. Her er det kommunerne selv, der har stået for ikonerne.

Hvis forsøget bliver sat i gang, vil det blive evalueret efter de to år, om der for eksempel har været ulemper eller driftsproblemer, og om projektet skal forlænges, stoppes eller gøres til en permanent løsning ved de to fodgængerfelter.