Pokémon Go var en kæmpe succes – nu kommer afløseren med spids hat og tryllestav

Om lidt sker det igen: Vi kommer til at se klumper af mennesker, der går rundt som zombier med hovedet nede i mobilen og hjernen halvvejs inde i en anden verden. Spillet Pokémon Go havde over en milliard spillere, og nu kommer Harry Potter-versionen.

Arkivfoto: Den britiske filmstjerne Daniel Radcliffe er i Danmark for at promovere sin nye film What If. Det foregår i København i biografen Imperial. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Den ligger lige til quidditch-højrebenet: I forvejen færdes den lille troldmand og hans venner i både mugglernes (almindelige menneskers, red.) verden og trolddommens – så på den måde passer det fint, at folk nu kommer til at vandre rundt i den virkelige verden og lede efter fiktive figurer.

Det nye spil »Harry Potter: Wizards Unite«, som udkommer i morgen, skal få folk til at spille rollespil som troldmænd og er næste led i den augmented reality-bølge, som for alvor skyllede over verden med Pokémon Go, der blev installeret på over en milliard mobiler, og ifølge CNN indtjente over to milliarder dollar.

Det er Niantic Labs, firmaet som også stod bag 2016s store Pokémon Go-succes, som har udviklet det nye spil i samarbejde med Warner Bros. Interactive Entertainment og WB Games, og i morgen lanceres altså to års arbejde med »Harry Potter: Wizards Unite«, hvis trailer faktisk giver åndenød og lover godt.

Ifølge insidere kommer spillet bl.a. til at betyde, at du skal brygge magiske drikke, sende besværgelser ud, og i det hele taget opføre dig, som om du var elev på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Man forudser allerede sære syn, når folk skal forsøge at løbe gennem muren til Platform 9 3/4.

I forvejen blev Harrry Potter og hans univers så populært, at man på King's Cross Station i London har oprettet en »Platform 9 3/4«, som jo for kendere er det sted, de små troldmandslærlinge stiger på toget til Hogwarts.

Der opstod mange sælsomme syn, da Pokémon Go-feberen var på sit højeste. Her er det Pokémon-jægere, som valfarter til Det Kgl. Biblioteks Have i efterårsferien 2016. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016 Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Forfatteren til Harry Potter-bøgerne, J. K. Rowling, har i årevis ligget på listen over de bedst indtjenende forfattere i verden, og da Potter-feberen var på sit højeste, regnede en britisk avis ud, at hun tjente fem pund i minuttet. Hendes bøger er oversat til 67 sprog, siden den første af de syv Harry Potter-bøger udkom i 1997. Bøgerne er siden solgt globalt i flere end 400 millioner eksemplarer, så som sådan må man regne med, at der er et stort marked for et nyt spil – og endnu en mulighed for at komme ind i troldmændenes univers.

I første omgang kommer »Harry Potter: Wizards Unite« til USA og Storbritannien på iOS og Android, og så må vi andre mugglere vente lidt endnu, før vi kan kaste os ud i trolddom og besværgelser.