Placido Domingo beskyldes for sexchikane: »Han skulle altid røre«

En af verdens mest anerkendte operasangere, Placido Domingo, er under beskyldning for sexchikane. Ni kvinder er gået sammen og hævder, at Placido Domingo gennem årtier blandt andet har afkrævet dem sex i bytte for roller.

Placido Domingo har haft en livslang karriere og debuterede som operasanger i 1961. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHE SIMON

Den spanske operastjerne Placido Domingo står over for en række beskyldninger om sexchikane.

Det skriver AP.

Ni kvinder hævder ifølge nyhedsbureauet, at Placido Domingo, en af verdens mest anerkendte mandlige tenorer, har afkrævet kvinderne sex i bytte for roller - og, når de nægtede at give ham det, han ville have, straffet dem ved give rollen til en anden.

Gruppen på ni kvinder, som består af otte sangere og en danser, fortæller til nyhedsbureauet, at den seksuelle chikane har stået på fra slutningen af 1980erne og tre årtier frem.

En af kvinderne siger, at han på et tidspunkt blandt andet har stukket sin hånd ned i hendes nederdel, mens tre andre siger, at han har givet dem »våde kys« mod deres vilje i henholdsvis et omklædningsrum, et hotelværelse og under en frokost.

»En forretningsfrokost er ikke mærkelig. Men at blive holdt i hånden under en forretningsfrokost er mærkeligt - det samme er det at få lagt en hånd på sit knæ. Han skulle altid røre på den ene eller anden måde. Og altid kysse én«, siger en af kvinderne, der ønsker at være anonym, til AP.

Samtidig beretter mere end 30 andre sangere, dansere, musikere og scenearbejdere, hvordan de har overværet situationer, hvor Placido Domingo har opført sig seksuelt upassende over for yngre kvinder.

Afviser det blankt

Den i dag 78-årige operasanger har modtaget flere grammyer, og regnes for at være en af de absolut største tenorer gennem tiden. Men både kvinderne bag beskyldningerne og andre stemmer fra operaverdenen påstår, at den store stjerne har en knap så charmerende side - noget, der længe har været en offentlig hemmelighed i branchen.

Placido Domingo afviser i en erklæring beskyldningerne, som han mener, er ukorrekte i den form, de er blevet præsenteret.

»Men ikke desto mindre er det smertefuldt at høre, at jeg muligvis har gjort nogen kede af det eller ubehageligt til mode - uanset hvor længe siden det er, og uanset mine gode intentioner. Jeg troede, at alle mine interaktioner og forhold var velkomne og gensidige,« skriver han i erklæringen.

Samtidig peger operastjernen på, at der er en afgørende forskel i tiden i dag sammenlignet med, da han begyndte i branchen for et halvt århundrede siden.

»Omvendt anerkender jeg, at de standarder, som vi bliver målt på og skal måles på i dag, er meget anderledes, end de var tidligere. Jeg er så heldig at have haft en karriere på mere end 50 år med opera og vil leve op til de højeste standarder«, siger Placido Domingo.

Kun én sanger, Patricia Wulf, er stået frem med navn.