Piller lige til døren

www.apoteket.dk Drives af Danmarks Apotekerforening og tilbyder blandt andet online bestilling og betaling af håndkøb og receptpligtig medicin, der er udskrevet af en læge. Håndkøbsmedicin kan købes efter en ganske enkelt tilmelding, mens receptpligtig medicin kræver et password, som apoteket leverer i løbet af et par dage.

Vi bestilte: 100 Ipren for 54,05 kr. og 100 Panodil Zapp for 46,55 kr. Leveringen kostede 25 kr.

Samlet pris: 125,60 kr.

Hvis influenzaen vedvarende og hårdtbankende har slået sin klamme klo i dig, og glasset med hovedpinepiller er rungende tomt, kan hjælpen alligevel være inden for rækkevidde. Det er den også, hvis du sidder med et par syge børn, og ikke kan overskue, hvordan du skal få hentet den lægeordinerede medicin. Eller hvis du allerede om formiddagen kan se, at din tidsplan er så stram, at det bliver svært at nå apoteket inden lukketid.

Hjælpen er ikke længere væk end den nærmeste internetopkobling og et par klik, så er medicinen bestilt. Og sker det inden klokken 13, kan den leveres med bud på hjemadressen - eller for den sags skyld på dit arbejde mellem 14 og 17.30.

Smart nok, tænkte vi - selv om vi hverken havde syge børn eller influenza, men det kunne knibe med at nå apoteket inden for lukketid og hovedpinebeholdningen var i bund - så jeg klikkede mig ind på www.apoteket.dk tilmeldte mig og bestilte en ny forsyning af 100 Iprener og 100 Panodiler. Hvis jeg ville vente og få pillerne med posten er leveringsomkostningerne fra myndighedernes side fastsat til 15 kr. uanset, hvor meget eller lidt medicin, man bestiller. Men skal pillerne leveres ved hovedøren, kan apotekerne selv bestemme prisen. De fleste tager mellem 25 og 35 kr. for udbringningen.

Vi nåede at bestille inden klokken 13, som er tidsfristen, hvis man skal have pillerne leveret samme dag og ganske som lovet: Kvart over fire ringede budet fra Virum Apotek på døren. I internetbestillingen havde vi desuden tilføjet, at pillerne kunne sættes på dørmåtten, hvis vi ikke var hjemme. Nemt, herligt og ligetil - og egentlig en ganske billig service.