Pierce Brosnan: »007 kan sagtens være en kvinde«

Vi er nu oppe på to James Bonder, der hepper på, at en kvinde kan spille rollen som 007.

Pierce Brosnan er hverken shaken eller stirred over udsigten til, at spionnummeret 007 gives videre til en kvinde – tværtimod. Det fortalte han ved Deauville American Film Festival i Frankrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Julien de Rosa/EPA/Ritzau Scanpix

Den tidligere James Bond-skuespiller Pierce Brosnan kan ikke se noget galt i, at det legendariske kodenavn 007 gives videre til en kvinde. Tværtimod mener den verdensberømte skuespiller, at rollen trænger til et feminint pift.

»Nu har vi set på, at mændene har gjort det i 40 år, så smut til side, drenge, og lad en kvinde gøre det,« siger den irske skuespiller til Hollywood Reporter.

Brosnan har lagt ansigt og krop til fire James Bond-film – dengang damerne havde det med at tabe tøjet, bare spionen stod i døråbningen med en gun og en drink.

Det har ellers sat sindene hos spionfans verden over i kog, at spionen over dem alle har måttet overgive det ikoniske agentnummer til en kvinde. I forvejen kan man let starte en ophedet diskussion, hvis man spørger ud i et lokale, hvem den bedste Bond er, men at det hemmelige kodenummer nu skal tilhøre en kvinde. Jamen, altså.

Britiske Lashana Lynch – kvinden, der overtager James Bonds hemmelige kode, 007. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tolga Akmen/AFP/Ritzau Scanpix.

Det bliver som bekendt den britiske skuespiller Lashana Lynch (der spiller kamppiloten Maria Rambeau i »Captain Marvel«), der overtager 007-navneskiltet, da James Bond i den kommende film forlader den britiske efterretningstjeneste, MI6. Og det er altså helt fint med Pierce Brosnan, som har været britisk agent i fire James Bond-film – »Golden Eye«, »Tomorrow Never Dies«, »The World Is Not Enough« og »Die Another Day«.

Han følger dermed i hælene på den nuværende martinidrikkende, bilsmadrende, hurtigtskydende Bond, Daniel Craig, som sidste weekend sagde til Variety, at »selvfølgelig« kunne spionen blive spillet af en kvinde. Han foreslog ligefrem sin medspiller i den film, han var til Toronto International Film Festival med, Jamie Lee Curtis, som et godt bud. De to spiller sammen i »Knives Out«.

Pierce Brosnan fortæller til The Hollywood Reporter, at han fra starten godt vidste, at når man siger ja til at spille spionen, så er det på en måde for livstid, for derefter vil alle forholde sig til én på en bestemt måde, og mange vil have en mening:

»Jeg vil blive ved med at få spørgsmål om ham, til den dag jeg dør – sådan er det med den rolle. Han er en meget elsket figur.«

Åbenbart så elsket, at ikke alle mener, at man skal pille ved rollen.

Den 25. James Bond-film, som også denne gang kommer til at have Daniel Craig i hovedrollen, får premiere i påsken 2020.