Paw Henriksen: Tag dig sammen

Skuespilleren Paw Henriksen er aktuel, når »Don Quixote« får premiere på Betty Nansen Teatret på torsdag. »Tag dig sammen« er det bedste råd, han har fået.

Udmattede deltagere til pressemøde på Tv2s nye program Skiskolen. Paw Henriksen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg træner

ved at løbe hver morgen fem-syv kilometer. Jeg cykler også, bl.a. sammen med Brian Holm, der er en af mine gode venner. Cykling er lig med hårde intervaller, kaffe, wienerbrød og røverhistorier, det bliver ikke bedre.

Jeg vil gerne

opleve Rolling Stones, hvis de spiller i Parken til sommer. Jeg er gammel Stones-fan og følger ret meget med. Og alt tyder på, at dét med Parken på ingen måde er urealistisk.

Jeg vil gerne møde

Keith Richards, guitaristen fra Stones. Han er jo selve personificeringen af beskidt og svedig rock n’ roll, når det ikke kan blive større. Han har en ring med et dødningehoved, jeg har også sådan en ring.

Min bedste madoplevelse

er hver eneste gang, jeg er i New York, og det er jeg nok et par gange om året. Der er ingen, der kan lave amerikanske pandekager med sirup som amerikanerne kan. Jeg har også smagt nogle fantastiske burgere hos fastfood-kæden »Johnny Rocket«. I Danmark kan man ikke få en ordentlig burger.

Det næste jeg køber

er et par cykelsko: diadora votex pro. De er italienske, og de er legendariske, Bjarne Riis har haft dem, det har den gamle cykelstjerne Francesco Moser også. Cykelskoene er sorte og euroforiserende grønne. Jeg vil bare ha’ dem.

Jeg gider ikke

blive ved med at gå så sent i seng. Jeg er verdensmester i at zappe rundt på tv-kanalerne og dumpe ind i en god film, der varer til klokken 01.00 på en hverdag. Duer ikke.

Jeg vil gerne rejse

til New York. Det vil jeg altid gerne. Det lyder som den værste kliché, men jeg føler mig hjemme i den by. Jeg suger det hele til mig, og bruger masser af tid på at iagttage mennesker, der for mig som skuespiller også repræsenterer nogle karakterer.

Min kæreste ejendel

er min nye cykel, som jeg ikke engang har fået endnu, men kun har bestilt. Den hedder: bmc teammachine slr01, og jeg har bestilt den i sort – selvfølgelig.

Min største last

er wienerbrød med kanel, glasur og tivolidrys, gerne det hele på én gang. Det kan cykelryttere godt lide. Så kan triatleterne spise deres dadler, de er jo lidt finere på den end cykelryttere.

Det bedste råd,

jeg har fået, er, tag dig sammen. Det kan bruges overalt og i alle sammenhæng uden undtagelse. Der er ikke noget at tilføje.

Jeg sætter pris på

ærlighed hos andre mennesker. Altså intet, og jeg mener virkelig intet, hænger jo sammen, hvis ikke vi er ærlige overfor hinanden. Det er fundamentet for alt.

Jeg vil aldrig

mere købe julegaver. Nej, det mener jeg ikke, men jeg er glad for, at det er overstået. Jeg tror ikke, jeg er den eneste, for jeg har igennem december set det der dødsblik hos folk. Der er et helt år til næste gang, heldigvis.