Palle, Ida og Bella

Første afsnit af DR’s serie, Krøniken, løb over skærmen for næsten fire år siden, og det kan mærkes, når man går i gang med brætspillet, der knytter sig til serien.

Foto: Scanpix

Krøniken

Deltagere: 2-5
Alder: Fra 10 år
Varighed: 2 timer
Pris: 299 kr.
Producent: DR

Hvad Ida siger om Palle i et givent afsnit, eller hvad Søs mener, det nye parcelhus skal bruges til, er en viden, der godt nok er noget rusten. I hvert fald hos undertegnede. Men var man en af dem, der trofast fulgte Kaj Holger og de andre karakterer gennem 22 afsnit, er spillet »Krøniken« fantastisk underholdning.

Ud over spørgsmålene om selve serien indeholder spillet spørgsmål om de medvirkende skuespillere og om historie, politik og kultur fra årene 1949 til 1973.

Spillets opbyning er såre simpel med en plade, en bunke spørgsmålskort og en terning med forskelligt farvede sider, der angiver, hvilken kategori og sværhedsgrad, man skal give sig i kast med. Eneste lille twist består af endnu en terning beklædt med symboler, der bestemmer, om man efter et rigtigt svar på et spørgsmål må rykke et ekstra felt frem, rykke en af de øvrige deltagere tilbage eller bytte plads med den deltager, der er længst fremme mod mål.

Disse muligheder gør, at spillet kan gå hen og blive en helaftensfornøjelse, så vil man være fri for det, kan terningen ganske simpelt blive i kassen. Vi var fire deltagere og brugte omkring to timer på at finde en Krøniken Stormester – med symbolterningen i spil.

Som med brætspillet bag familierne i Korsbæk er Krøniken en langgaber for dem, der ikke kender serien og derfor, trods valgmulighederne ved samtlige spørgsmål, nemt kommer til at halse bagerst i feltet på brættet. For alle andre er det en sjov mulighed for at genopleve Krøniken og samtidig blære sig med sin nørdviden om hvem, der sagde dit, gjorde dat og havde det og det tøj på i afsnit sådan og sådan. Herligt spil.

For de yngste i familien er der en junior kategori.