Pædagogiske pølsemadder

Halsen er ikke lang nok og han har ingen pletter. Lille Storm kan derfor ikke være en giraf, selv om han ligner lidt. Men han ser rigtig sød ud, og børnene kan lide ham med det samme.

Foto: Scanpix

Lille Storm laver madpakker Lille Storm på badeværelset

Deltagere: 2-6
Alder: Fra 2 ½ år
Varighed: 10-30 min
Pris: Pris: 79,95 kr. stk.
Producent: Four Esses I/S

Han lægger navn til to spil, »Lille Storm laver madpakker« og »Lille Storm på badeværelset«, som begge har undertitlen »Sjove begynderspil for de mindste«. Og det passer. Lille Storm er både enkelt, sjovt, pædagogisk og hurtigt at spille.

Spillene er en variant af billedlotteri. Man får en spilleplade hver med tre billeder på, hvorefter man breder en masse brikker ud på bordet med billedsiden nedad. I »Lille Storm laver madpakker« er der tre slags mad på spillepladen for eksempel radiser, en mad med spegepølse og et æble. De tre ting skal man finde i bunken af brikker, og hvis man finder en rigtig, må man prøve igen. Ellers er det næste deltagers tur, og her skal man holde øje med, om han eller hun finder en brik, man selv kan bruge. Så skal man nemlig huske på, hvor den ligger, til det bliver ens egen tur. Når man har fundet sine tre ting, vinder man spillet ved at finde en brik med et madkasselåg på.

Det tager længere tid at få plasticposen med brikker op, end det gør at sætte sig ind i reglerne – maks. fem minutter. Spillet anbefales til børn fra to et halvt år, så Esther på snart tre var lige i målgruppen. Hun kunne finde ud af det uden problemer og synes, det var sjovt med det samme, selv om hun lige skulle lugte lidt mistroisk til brikken med ostemad og gik ned af sin Trip Trap-stol og ud i køkkenet for at hente et rigtigt låg til madkassen i stedet for at finde brikken med et madkasselåg.

Konkurrencelystne Vilhelm på 11 år fik også et kick ud af spillet. Og som voksen kan man glæde sig over, at de små træner nye ord og lærer at koncentrere sig i små overskuelige tidsrum, der sjældent overskrider de ti minutter, der reklameres med på emballagen.