På Twitter bliver Syddansk Universitet sammenlignet med Kabul – nu reagerer rektor

Debatten raser på sociale medier om et krav om påklædning i et træningscenter på Syddansk Universitet.

Syddansk Universitet i Odense bliver på Twitter blandt andet sammenlignet med Kabul. Fold sammen
Læs mere
Foto: KENT RASMUSSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et forbud mod at træne kun iført sports-bh – eller i det hele taget i bar mave – i et fitnesscenter på Syddansk Universitet (SDU) skaber stor intern debat og har affødt en underskriftsindsamling mod forbuddet på universitetet.

Forbuddet blev angiveligt indført dels af hygiejnehensyn og dels på grund af »kulturelle forskelle, der hersker i det internationale studiemiljø«, har SDU Fitness skrevet, skriver Jyllands-Posten.

Debatten kommer umiddelbart efter en lignede debat om forbud mod crop tops på en skole i Vejle, som affødte debat i hele landet.

Det samme gør det omdiskuterede forbud nu, hvor værdiordfører Pia Kjærsgaard (DF) har sagt til Jyllands-Posten, at det handler om, at nogle mandlige elever føler sig krænket, og at »vi (danskerne, red.) bliver fortrængt.«

Radioværten, debattøren og Berlingske-skribenten Ali Aminali sammenlignede på Twitter bar maveforbuddet i fitnesscentret med hijabkravet på universitetet i Kabul.

Henrik Dahl, der er blandt andet kulturordfører for Liberal Alliance, skriver på Twitter, at »Det woke verdensmålsuniversitet SDU fortsætter sin deroute« og at »hvis Danmark var som SDU, gik Danmark ad helvede til.«

Debatten og dækningen i Jyllands-Posten har nu udløst et svar fra Syddansk Universitets konstituerede rektor, Ole Skøtt.

I et skriftligt svar til Jyllands-Posten skriver Ole Skøtt således:

»Jeg vil gerne understrege, at SDU ikke har regler for påklædning, og at vi også stiller os undrende over denne beslutning, som medlemmerne af SDU Fitness har taget,« udtaler han og uddyber:

»Din forespørgsel vedrører en selvstændig forening med egne vedtægter, som lejer sig ind på SDU. SDU er ikke inde over driften, og vi må derfor henvise til formanden for SDU Fitness.«

Victor Immanuel Bjerre, som er formand for bestyrelsen i SDU Fitness, siger ifølge Ritzau, at der snarest vil blive holdt et ekstraordinært bestyrelsesmøde om reglerne.