På pub i Kødbyen kan man snart coronateste sig selv – og få en gratis øl, mens man venter

Warpigs i Kødbyen vil til en pris af 149 kroner sælge coronatest, så gæster, der besøger pubben spontant, kan teste sig selv.

Warpigs i Kødbyen i København har meget store udfordringer med at opnå en fornuftig forretning, så længe turisterne udebliver og coronarestriktionerne opretholdes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mikkellers bryggeri og pub i Kødbyen, Warpigs, vil tilbyde sine kunder, at de kan teste sig selv for coronasmitte. Det skriver Mikkelser i en pressemeddelelse.

I samarbejde med virksomheden Practio har Mikkeller indrettet en lille isoleret afdeling som teststation. Her kan kunder, der ikke har en negativ covid-19-test i coronapasset, blive testet mod at betale 149 kroner. Testen er af samme type, som den skolelever benytter, fremgår det af pressemeddelelsen.

Ifølge driftsleder Jacob Gram Alsing har Warpigs været ekstraordinært hårdt ramt af krisen, fordi en stor del af kunderne var udlændinge.

»Så længe, der ikke er turister i København, og så længe, man skal være testet for at spise og drikke derinde og overholde en lang række andre restriktioner, har vi meget store udfordringer med at køre en fornuftig forretning. Desuden er det en service, som vi rigtig gerne vil tilbyde vores gæster,« siger han i pressemeddelelsen,« siger Jacob Gram Alsing fra Warpigs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

»Så længe, der ikke er turister i København, og så længe, man skal være testet for at spise og drikke derinde og overholde en lang række andre restriktioner, har vi meget store udfordringer med at køre en fornuftig forretning. Desuden er det en service, som vi rigtig gerne vil tilbyde vores gæster,« siger han i pressemeddelelsen.

Der er dog endnu et benspænd for den spontane værtshusgæst. Som reglerne er indrettet lige nu, skal man bestille bord mindst en halv time i forvejen, før man kan sætte sig til rette inden døre.

Det har været stærkt omdiskuteret de seneste dage, og flere partier vil nu af med denne ordning. På Warpigs har de dog fundet en løsning, som kan bruges, indtil reglerne muligvis bliver ændret.

»Vi foreslår, at man bestiller bord ved ankomst, får taget en test, og så giver vi en gratis ventebajer udendørs,« forklarer Jacob Gram Alsing.