Ormenes atomkrig

Missiler flyver om ørene på krigerne, og håndgranater eksploderer.

Splinter derfra borer sig fast i en af fjenderne, og han sukker sødt, før han finder en detonator frem og sprænger sig selv i småstykker. Det eneste, han efterlader, er en gravsten. Endnu en orm er faldet. Men krigen fortsætter.

Team 17 revolutionerede i 1994 computerspillenes verden ved at udgive Worms til den hedengangne Amiga. Dette spil beviste, at man kan blande taktik med humor og action. Et tegn på, at konceptet stadig holder, er, at spillet siden 94 er udkommet i godt 20 forskellige udgaver og efterfølgere.

I et standardspil af Worms har hver deltager fire orme, og det gælder om at udrydde modstanden med alverdens bizarre våben (heriblandt eksploderende får og assistance fra bombefly). Man kan spille defensivt, snedigt, aggressivt eller kedeligt. Man kan skifte taktik undervejs. Og nogle gange kan ét simpelt skud ændre hele rundens retning på grund af banernes lumske olietønder og miner, der sprænger i luften, blot man puster på dem.

Worms er forrygende på Xbox 360. Selv om man altid har spillet det med mus og tastatur, foregår styringen på controllerne upåklageligt, og det er meget let at anbefale denne skønne, voldelige klassiker.