Organisationen bag Golden Globe havde lovet at fremme diversiteten – en belastende e-mail skaber store problemer

En tidligere formand for Hollywood Foreign Press Association har sendt en artikel til medlemmerne af organisationen. Artiklen anklager Black Lives Matter for at ville indlede en racekrig – timingen kunne dårligt være værre for organisationen bag Golden Globe Awards.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Organisationen bag prisuddelingen Golden Globe Awards, Hollywood Foreign Press Association (HFPA), er i krise, på grund af anklager om manglende diversitet blandt medlemmerne. Organisationen har ikke et eneste sort medlem.

Nu er HFPA blevet tvunget til at undskylde efter en e-mailkorrespondance mellem den tidligere formand for HFPA, Phil Berk, og medlemmer af samme. Det skriver The Guardian.

I e-mailen var en artikel fra højrefløjshjemmesiden Frontpagemag.com, der kaldte Black Lives Matter-organisationen for en »racistisk hadgruppe«, skriver avisen.

Ifølge Los Angeles Times handlede artiklen, som Phil Berk sendte, om Black Lives Matter-medstifteren Patrisse Cullors nylige huskøb:

»Huset ligger på samme vej som et af husene fra Charles Manson-mordene, hvilket virker passende, eftersom Manson forsøgte at indlede en racekrig. Black Lives Matter fortsætter Mansons arbejde,« står der ifølge Los Angeles Times i artiklen.

Phil Berk er 88 år og blev valgt otte gange som formand for HFPA. Han gik af som formand i 2011.

I en pressemeddelelse undskylder HFPA nu.

»Synspunkterne i den artikel, som hr. Berk delte, er udelukkende skribentens og deles ikke på nogen som helst måde af HFPA. HFPA fordømmer racisme, diskrimination og hadefuld tale i enhver form, og HFPA mener, at sprog og indhold som dette er uacceptabelt,« står der i pressemeddelelsen.

Ifølge Los Angeles Times svarede flere medlemmer med det samme på e-mailen fra Berk, at de er uenige i artiklens indhold.

»Som tidligere HFPA-formand og med den store indflydelse, du stadig nyder i gruppen, burde du ikke dele den slags med HFPA-medlemmerne. Vær venlig at fjerne mig fra alle fremtidige racistiske e-mail, du skulle få lyst til at sende til medlemmerne,« svarede Rui Coimbra, der er medlem af HFPA, ifølge avisen.

Den nuværende krise tog fart i januar, kort før årets Golden Globe-show, efter at en artikel i Los Angeles Times anklagede HFPA for manglende diversitet og manglende forretningsetik, skriver The Guardian.

Efter at artiklen var udgivet, lovede HFPA at tilføje »flere sorte og andre underrepræsenterede medarbejdere til organisationen« samt at øge gennemsigtigheden af organisationens medlemsoptag. En række prominente film- og tv-folk mente dog ikke, at dette var tilstrækkeligt, og de har nu truet med at boykotte prisuddelingen. Det er især på den baggrund, at de belastende e-mail er stærkt problematiske for HFPA, skriver avisen.

I flere år har komikeren Ricky Gervais været vært på selve Golden Globe-uddelingen, og han er kendt for at gå helt til grænsen. Herunder kan du se, at han ved prisuddelingen i januar 2020 gjorde grin med sine arbejdsgivere, HFPA.

Den danske film »Druk« af Thomas Vinterberg var nomineret til en Golden Globe i år, men vandt ikke, hvilket du kan læse mere om her.