Nyt kapitel på vej af Netflix-coronahittet over dem alle

Der kommer endnu en sæson af »Tiger King« på Netflix.

Joseph »Joe Exotic« Maldonado-Passage med en af sine tigre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Tiger King – mord, kaos og galskab« var sidste års helt store samtaleemne på videomøder verden over. Måske fordi den havde premiere på Netflix, samtidig med at hele verden var tvunget til at blive hjemme på grund af coronapandemien.

Snart kommer endnu en sæson, kan man se i en Netflix-teaservideo.

»Tiger King« er en dokumentarserie, hvis første sæson indeholdt et »absurd persongalleri af antihelte, narkomaner og potentielle voldsmænd, der færdes omkring den private zoo-ejer Joe Exotic og hans modstander, Carole Baskin, der kæmper mod fangenskab af vilde dyr«, som Sarah Iben Almbjerg, filmredaktør på Berlingske, skrev.

Ifølge det amerikanske analyseinstitut Nielsen så 34 millioner amerikanere serien de første ti dage efter premieren, og serien var også den mest sete titel på dansk Netflix.

Joe Exotic blev dømt for at have planlagt og betalt et lejemord på sin konkurrent, Carole Baskin, og afsoner nu en dom på 22 års fængsel. USAs tidligere præsident, Donald Trump, sagde i april 2020, at han overvejede at benåde Joe Exotic, men selvom Trump benådede en række andre inden sin afgang, er Joe Exotic stadig fængslet.

I juli i år besluttede en højere retsinstans, at dommen på 22 års fængsel var for lang, og Joe Exotic skal dermed have en ny, kortere dom, skriver The Guardian.

Blev han fodret til tigrene?

Carole Baskin drev ligesom Joe Exotic en dyrepark, dog som en nonprofit-virksomhed. Hun fik af retten overdraget Joe Exotics zoo, men har siden solgt den. I den første sæson af »Tiger King« var der flere medvirkende, som mente, at Carole Baskin havde dræbt sin mand, Don Lewis, og fodret ham til tigrene.

Det er der dog ingen beviser for. Til gengæld førte insinuationerne og hendes kamp mod Joe Exotic til, at Carole Baskin blev lagt for had og modtog dødstrusler, fortalte hun til Berlingske sidste år.

Carole Baskin med sin mand Howard Baskin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jamie Veronica/Netflix/Ritzau Scanpix.

»Fra det øjeblik (premieren på serien, red.) ringede den hvert andet minut i tre måneder. Folk sagde, de ville slå mig ihjel, de ville slå min familie ihjel, de ville komme og slippe alle dyrene fri på reservatet. De mente ikke, at katte hører til i bure, og det er jo det samme, jeg mener. Men de forstod ikke, at reservater findes, fordi vi redder katte fra forfærdelige situationer. Vi ville også ønske, at reservaterne ikke var nødvendige. Vi ønsker ikke at være nødt til at redde katte fra dyremishandling,« sagde Carole Baskin.

Hvad anden sæson af »Tiger King« kommer til at handle om, vides ikke, men Netflix lægger i kakkelovnen til en vild sæson: »Sandheden er utrolig,« står der med store, gule bogstaver foran et malet portræt af Joe Exotic.