Nyt job er som skabt til Jørgen Ramskov: »Han har den perfekte baggrund«

Han har været med til at grundlægge den roste taleradio, Radio24syv, men nu bliver Jørgen Ramskov ny direktør for Producentforeningen.

Jørgen Ramskov forlader Radio24syv. 1. november tiltræder han stillingen som direktør for Producentforeningen, der er brancheforening for spil-, TV- og filmproducenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Manden, som nærmest har har skabt Radio24syv, forlader nu radiostationen, der lukker og slukker med udgangen af oktober.

Jørgen Ramskov skal være direktør for Producentforeningen, som er branche- og arbejdsgiverorganisation for danske indholdsproducenter – det vil sige producenter af film, TV, og spil.

Jobbet som direktør i Producentforeningen er skræddersyet til den journalistuddannede Jørgen Ramskov, der i en årrække haft ledende stillinger inden for film, TV, journalistik og radio, bl.a. som programchef og senere TV-direktør i DR, Melodi Grand Prix-general, direktør for det private Nimbus Film, direktør på Det Danske Filminstitut og senest direktør for Radio24syv. Han er desuden bestyrelsesformand for Copenhagen Film Fund, der har til opgave at trække filmproduktioner til hovedstaden.

»Jørgen Ramskov har den perfekte baggrund til jobbet, og han er vant til at arbejde politisk, så vi synes, at han har hele pakken,« siger formand for Producentforeningens bestyrelse, Fredrik Hillerbrand.

Producentforeningen har 122 medlemmer, der spænder fra film- og TV-producenter til producenter af reklamefilm og computerspil. Foreningens formål er, på tværs af medlemsområderne, at styrke og forbedre de danske uafhængige indholdsproducenters position og vilkår i forbindelse med finansiering og produktion af dansk indhold.

Jørgen Ramskov

»Jeg er stolt og beæret over have arbejdet sammen med og været chef for en flok fantastiske, dygtige, modige og fantasifulde radiofolk. Jeg er stolt og ydmyg i forhold til vores mange trofaste lyttere.«


Fredrik Hillerbrand siger, at en af Jørgen Ramskovs opgaver bliver at samle foreningen på tværs af medlemsgrupperne, som repræsenterer spil- TV- og filmproducenter. Medlemmerne skal i endnu højere grad arbejde tættere sammen på tværs af fag- og medlemsgrupper.

»Vi har naturligvis store forventninger til Jørgen Ramskov og er glade for at have ham ombord, også når arbejdet med blandt andet at sikre rettigheder samt forbedre producenternes generelle produktionsvilkår skal kæmpes videre,« siger Fredrik Hillerbrand.

Succes med Radio24syv

Det var daværende koncernchef i Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, som ansatte Jørgen Ramskov, da mediehuset i 2011 sammen med People Group vandt udbuddet af sendetilladelsen til den nye taleradio, som daværende kulturminister Per Stig Møller (Kons.) tog initiativ til.

Ideen var, at 24syv skulle konkurrere med DRs P1, og det er i den grad lykkedes for den 62-årige Jørgen Ramskov og hans stab, som dermed har været med til at opbygge en af de største nyskabelser i det danske medielandskab i mange år.

Radio24syv er tæt på en halv million ugentlige lyttere, og stationen har været med til at sætte nyhedsdagsordenen i Danmark, ligesom den har udviklet nyskabende programkoncepter.

Jørgen Ramskov skriver onsdag på Facebook, at han er »stolt og beæret over have arbejdet sammen med og været chef for en flok fantastiske, dygtige, modige og fantasifulde radiofolk« på Radio24.syv.

»Jeg har været her siden radioens start – i snart otte år – og jeg bliver her til den sidste stemme klinger ud natten, når den nuværende sendetilladelse udløber 31. oktober midnat. Jeg er stolt og beæret over have arbejdet sammen med og været chef for en flok fantastiske, dygtige, modige og fantasifulde radiofolk. Jeg er stolt og ydmyg i forhold til vores mange trofaste lyttere, der hver dag bruger radioen. Tak til dem,« skriver Jørgen Ramskov.

Han udtrykker håb for, at det vil lykkedes at drive Radio24syv videre, efter at kontraktperioden udløber med udgangen af oktober.

Radiostationens ejere, Berlingske Media og People Group, har besluttet ikke at give bud på sendetilladelsen for de kommende otte år, når sendetilladelsen udløber med udgangen af oktober. Årsagen er, at det fremover er en betingelse, at stationens hovedredaktion skal placeres mindst 110 km fra København – et virksomhedskrav, som ejerne ikke ønsker at arbejde under.

Det forventes, at kulturminister Mette Bock (LA) inden for kort tid fremsætter et forslag, som giver Radio24syv en chance for at blive drevet videre som digital radio – men altså ikke på FM4-båndet, som i dag.

»Jeg håber og tror, det lykkes at finde en løsning, så Radio24syv fortsætter, men jeg fortsætter ikke. Der er en tid for alting, og min tid til at rykke videre er kommet,« skriver Jørgen Ramskov på Facebook.