Nyt grusomt Netflix-hit møder kritik fra ofrene: »Det er ondskabsfuldt«

»Monster: The Jeffrey Dahmer Story er baseret på virkelige grusomheder. Men ofrenes familier blev ikke spurgt.

 
Til det amerikanske medie Insider har Rita Isbell sagt, at hun ikke på noget tidspunkt blev spurgt eller betalt for at blive portrætteret på denne måde i Netflix’ seerhit. Men Netflix har tilsyneladende formået at ramme et retvisende portræt af Rita Isbell alligevel. Video: @CarolDaRonch Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netflix’ helt store seerhit for tiden er serien »Monster: The Jeffrey Dahmer Story«, der portrætterer en seriemorder fra Milwaukee.

Men det er ikke alle, der har nydt at se Netflix-serien, der er baseret på virkelige hændelser. Serien omhandler Jeffrey Dahmer, der mellem 1978 og 1991 dræbte 17 teenagere på makaber vis.

Allerede her skal der lyde en advarsel, for Netflix’ nyeste serie er bestemt ikke for de letpåvirkelige – ikke engang, når de forfærdelige mord blot beskrives.

Den 11. person, Jeffrey Dahmer dræbte, var Errol Lindsey. Jeffrey Dahmer inviterede den 19-årige mand med op i sin lejlighed for at drikke øl, men i stedet bedøvede Jeffrey Dahmer den forsvarsløse teenager. Og det var tilsyneladende ikke nok. Jeffrey Dahmer borede efterfølgende et hul i Errol Lindseys kranie, som han herefter hældte syre ned i.

Og det har fået Errol Lindseys fætter Eric Perry til at fare på Twitter.

»Jeg vil ikke fortælle folk, hvad de skal se. Jeg ved, at true crime-fortællinger er massivt populære i øjeblikket. Men hvis du rent faktisk virkelig er nysgerrig på ofrene, så er min familie (Isbell-familien, red.) sure over showet. Det er gentraumatiserende om og om igen – og hvorfor? Hvor mange film/serier/dokumentarer har vi behov for?«

Eric Perry har også et andet familiemedlem, der optræder i serien. Rita Isbell, der er søster til Errol Lindsey og fætter til Eric Perry, bliver portrætteret af en skuespiller i serien under en retssag mod Jeffrey Dahmer. I retssalen ser man, hvordan Rita Isbell mister besindelsen og verbalt går amok på Jeffrey Dahmer, der sidder på en stol foran hende.

Til det amerikanske medie Insider har Rita Isbell sagt, at hun ikke på noget tidspunkt blev spurgt eller betalt for at blive portrætteret på denne måde i Netflix’ seerhit. Men Netflix har tilsyneladende formået at ramme et retvisende portræt af Rita Isbell alligevel.

»Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg have troet, at det var mig. Hendes hår var ligesom mit, hun havde det samme tøj på. Det er derfor, det føltes som at opleve det hele én gang til. Det bragte alle de følelser tilbage, jeg følte dengang,« siger hun til Insider.

Rita Isbell siger i øvrigt til the Outlet, at hun syntes, at tv-serien føltes »hård og ufølsom«, fordi ingen i ofreness familie blev involveret i at lave serien.

Den kritik skriver Eric Perry også om på Twitter:

»Når de siger, at de laver serien af »respekt for ofrene« eller for at »ære familiernes værdighed«, så er der alligevel ingen, der kontakter dem. Mine fætre og kusiner vågner op hver anden måned med en række opkald og beskeder, hvor de finder ud af, at der er et nyt Dahmer-show. Det er ondskabsfuldt.«

Evan Peters, der spiller Jeffrey Dahmer i serien, siger i seriens promotionmateriale, at hovedreglen for både ham og instruktøren, Ryan Murphy, var, at den ikke skulle fortælles fra Dahmers perspektiv.

»Serien hedder »The Jeffrey Dahmer Story«, men den handler ikke kun om ham og hans baggrundshistorie. Den handler om eftervirkningerne. Hvordan samfundet og vores system mange gange fejlede med at stoppe ham på grund af racisme og homofobi. Det er en tragisk historie.«