Nyt fra Noma: Åbner pop-up-restaurant i junglen

I 2017 rykker holdet bag Noma i København for tredje gang restauranten til udlandet - denne gang Mexico.

Rene Redzepi, manden bag Noma i København, poserer for fotografen efter et interview med nyhedsbureauet Reuters på Mandarin Oriental i Tokyo, februar sidste år. 2.800 spisende gæster besøgte Nomas japanske pop-up restaurant i løbet af de fem uger, Noma-holdet kokkererede i byen. Foto: Yuya Shino. Fold sammen
Læs mere
Foto: YUYA SHINO

Der er godt nyt til gourmet'er i Mexico.

I 2017 åbner Noma en »udendørs open-air restaurant« i Tulum på Yucatán-halvøen.

Det skriver René Redzepi på Nomas hjemmeside, hvor det også fremgår, at restauranten »vil ligge tæt omsluttet af junglen og det Caribiske Hav i Tulum«.

Det bliver ifølge Redzepi »varmt, fugtigt og uforudsigeligt«, og chefkokken løfter sløret for, at »drivende røgskyer og den orange glød fra flammer vil være definerende, da al madlavning vil foregå over åben ild.«

Chefkokken forklarer i sin besked, at Noma-holdet får selskab af den tidligere Noma-souschef, Rosio Sanchez, som med sine mexicanske rødder vil »være en god guide for os, når vi dykker ned i kulturen og forsøger at lære herfra og forstå den«.

René Redzepi har med et mindre hold gennem de seneste seks måneder rejst rundt i Mexico for at researche til restaurantens menukort.

»Vi har søgt efter dén helt specielle chili. Vi har været ude for at forstå de lokale fisk og skaldyr, for at smage blot nogle af de uendeligt mange udgaver af mole, og generelt for at finde inspiration i den omfangsrige og vidunderlige kultur, som Mexico er,« skriver Redzepi.

Nomas restaurant i Mexico fra 12. april til 28. maj, fem dage om ugen (onsdag til søndag). En menu vil koste omkring 5.200 kroner per person, og restauranten åbner for bordreservation 6. december.

Selv om restaurantens menukort er i den dyre ende, bliver stemningen ifølge New York Times uformel, og tjenerne kommer til at servere i badeshorts og flip-flips.

»Og så kommer vi ikke til at have åbent til frokost, for lad os se det i øjnene, der kommer alle til at ligge på stranden,« siger Redzepi til den amerikanske avis.

Japan, Australien - og nu Mexico

​Det er tredje gang, at Noma-holdet rykker ud i verden som pop-up. I 2015 rykkede Noma-holdet til millionbyen Tokyo og servicerede i løbet af fem fuldt bookede uger 2.800 gæster. Og da Noma tidligere på året rykkede ti uger til Australien, skrev mere end 25.000 potentielle gæster sig op til at få et bord.

At valget denne gang falder på Mexico og byen Tulum på Yucatán-halvøen er sådan set ikke overraskende.

Noma-chefkokken har flere gange tidligere givet udtryk for sin store fascination af den mexikanske madkultur, landets store biodiversitet og landet i sig selv.

René Redzepi har også flere gange holdt ferie på Yucatán-halvøen.

Og i forordet til kogebogen »Hartwood« fra den anerkendte restaurant af samme navn i Tulum bekendte han, at han er »mega-fan af det mexikanske køkken«:

»Folket, strandene, den sjældne følelse af at få lov til at koble af fra omverdenen - det er mere end nok til at være rejsen værd.«

»Når jeg har arbejdet så hårdt, at jeg mister fornemmelsen af, om det er nat eller dag, og jeg ved, at jeg er nødt til at tage en pause, selv om jeg ikke har tid til det, så er det dette sted, jeg drømmer om.«